начало

Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й Тълкувателното решение: Давността тече за всяка вноска по кредита от падежа й

мога ли да загубя имота си

Казуси за недвижими имоти

мога ли да загубя имота си

Мнениеот белла дона » 02 Юни 2004, 14:09

притежавам 2/3 от къща на морето,заради съдебна делба предстои да се изнесе на публична продан,интересувам се мога ли да я загубя заради някакви съдебни трикове и какви може да са те.Предварително ви благодаря
белла дона

Re: мога ли да загубя имота си

Мнениеот Kompir » 02 Юни 2004, 14:19

Ne bi trqbvalo da moge da q zagubite! Sled kato se iznese na publichna prodan, tozi (ako ima kandidati) koito dade nai-visoka cena, shte kupi kushtata. Ot cenata koiato plati (veroiatno shte ima odrugka na durgavni taksi etc.) na vas, kato sobstvenik na 2/3 idealni chasti, shte vi bude platena po smetka (nai-dobre za pravnata i fizicheskata vi sigurnost) tochno 2/3 ot cenata. Dokolkoto shvashtam se opasqvate drugia susobstvenik ili kupuvacha da ne napravqt neshto izvunredno! Ne mislq che e vuzmogno. No vse pak, ako se chuvstvate zastrashena i nelovko - konsultiraite se s advokat. Dori da dadete 50-100lv. shte spestite nervi i (ne dai boge!) mnogokratno poveche pari za razpravii po instancii. Vreme e bulgarite da pochnat da se konsultirat, da si plashtat, no da sa garantirani che pravoto e na tqhna strana. Az ne sam advokat - mnogo malko mi ostava da stana :)) Uspeh
Kompir

Мнениеот белладона » 02 Юни 2004, 18:22

благодаря но бих признателен да получа съвет за опасностите които ме дебнат на самата процедура на публичната продан,благодаря.
белладона

Мнениеот младежа » 03 Юни 2004, 08:59

може да го загубиш като нищо, ако някой го е харесал/ напр.съдия изпълнителя/
младежа

Re: за младежа

Мнениеот me » 03 Юни 2004, 16:41

Колега, ако сте колега, не е професионално, нито етично да правите такива заключения, и то в публично пространство. Юристът се опира на нормата, а не на жълтата хроника или махленската клюка. Това не е публична дискусия на тема има ли корупция в съдебната система или не, примерно. Търси се консултация по правен проблем и ако не можете да отговорите, по-добре си замълчете и не обърквайте хора, които може и да ви се доверят.
me

Мнениеот faust » 04 Юни 2004, 17:56

Може да го загубите. Ако се появи купувач и даде по-висока цена. Независимо дали е човек на съдия-изпълнителя или просто някой, който следи обявите на съдиите-изпълнители. Доста хора си купиха по-евтини жилища точно чрез такива продажби. По-добре е да платите на другите съсобственици тяхната част извънсъдебно и да се споразумеете с тях. Иначе - имате право на пари съобразно вашата част от имота и според резултатите от търга. Ако участвате и дадете най-голяма цена, от нея ще извадят стойността на вашия дял и разликата ще платите на съсобствениците чрез съда.
faust

Назад към Имотни казуси