- Дата и час: 30 Ное 2024, 19:44 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Въпрос: Договор за наем
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос: Договор за наем
Имаме апартамент, който се дава под наем.Апартаментът е на 3-ма собственици. Искам да попитам, счита ли се за валиден договорът за наем, когато е подписан само от двама от собствениците, без съгласието на третият, и е заверен от нотариус?
- rosi4ka88
- Нов потребител
Re: Въпрос: Договор за наем
То и от несобственик да беше подписан и да не беше заверен, пак щеше да си е валиден
- inspectora
- Активен потребител
Весел въпрос. Вие за какво искате да е валиден, да доказвате нещо или просто по принцип!?
- nk7702n
- Старши потребител
По принцип питам, тъй като майка ми е от собствениците, които не е подписала договора. Интересно ми е как нотариусът заверява договора без нейно знание и съгласие и защо след това той се счита за валиден?
- rosi4ka88
- Нов потребител
rosi4ka88 написа:По принцип питам, тъй като майка ми е от собствениците, които не е подписала договора. Интересно ми е как нотариусът заверява договора без нейно знание и съгласие и защо след това той се счита за валиден?
В случая няма нищо нередно - нито някой от другите съсобственици е направил нещо нередно, нито Нотариуса. Това не означава, че майка Ви няма определени права и възможности като съсобственик. А това, което Ви е интересно - консултирайте се с юрист и ще разберете защо е така ...
П.П.: Защо всички хора сте останали с впечатлението, че Нотариусите са някакви едва ли не "пазители на правото" и следва да следят за абсолютно всички детайли по повод някаква заверка! Работата на Нотариуса в случая е да провери дали лицата, които подписват документа са именно те, т.е. да им погледне личните карти и да каже - да, това са те и толкова. Изобщо не му е работа да търси кой е собственик и кой е съсобственик и т.н. в случая.
- inspectora
- Активен потребител
Договорът си е валиден, но това не означава, че майка Ви не може да има претенции към съсобствениците си.
- rts
- Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|