начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Ипотека и право на ползване

Казуси за недвижими имоти

Ипотека и право на ползване

Мнениеот etkata49 » 08 Сеп 2009, 15:45

Здравейте!
Със съпруга ми живеем в жилище, което е 1/2 негово и 1/2 на сестра му. Дарено им е от свекърва ми, която си е запазила право на ползване. Имаме и 2 деца. Сега искаме да се изнесем от ап. поради неразбирателства със свекървата. Тя не живее постоянно с нас, а в чужбина и си идва 1-2 годишно за по един месец. Искаме да купим нов ап., но за да ни дадат кредит на 100% искат втора ипотека на др. имот. Можем ли да ипотекираме настоящия ап. със съгласието на зълва ми или трябва и свекървата да е съгласна?
etkata49
Нов потребител

Re: Ипотека и право на ползване

Мнениеот ch3oh » 08 Сеп 2009, 16:10

На практика свекървата ща трябва да се откаже от правото си на ползване. Защо не опитате да ипотекирате жилището на собствените си родители?
ch3oh
Активен потребител

Мнениеот etkata49 » 08 Сеп 2009, 16:14

ch3oh написа:На практика свекървата ща трябва да се откаже от правото си на ползване. Защо не опитате да ипотекирате жилището на собствените си родители?

Там е още по-сложно! И затова питах в семейните казуси, защото ап. на майка ми тя го е купила от Държавата докато е течало делото за развод и май така не се води само нейно, ами и аз и племенницата ми имаме дялове?!
etkata49
Нов потребител

Мнениеот ch3oh » 08 Сеп 2009, 16:23

Вероятно "стандартният" съвет за лична среща с адвокат е най-правилен. Отидете при някой колега с целия набор от документи по двата Ви казуса. Изключително е рисковано /за Вас/ да Ви се дават съвети по вещни казуси във форума.
ch3oh
Активен потребител

Назад към Имотни казуси