Здравейте,
Моля за Вашето компетентно мнение по следния въпрос:
Закупих ново строителство началото на годината и от преди повече от 2 седмици, сграда има вече разрешение за ползване. Строителят обаче не ми дава ключ с обяснение, че има процедура. Някои от съседите обаче ремонтират вече своите апартаменти.... Предполагам, че проблема е в промишления ток...
Имам ли законово право да си искам и аз ключ и как точно да процедирам ?
Благодаря предварително!
- Дата и час: 30 Ное 2024, 10:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Влизане във владение
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Re: Влизане във владение
Вижте какво пише за предаване на фактическото владение в предварителния договор (ако има такъв) и в нотариалния акт. Обикновено имота се предава непосредствено след подписване на нотариалния акт, което предполага предаване и на ключовете.
Направете отново среща с продавача и ако е нужно го поканете писмено да Ви предаде ключовете. Няма да е зле да се консултирате с адвокат.
Направете отново среща с продавача и ако е нужно го поканете писмено да Ви предаде ключовете. Няма да е зле да се консултирате с адвокат.
- rts
- Активен потребител
Благодаря за отговора.
Не е упоменато нищо в документите, може би трябваше да спомена, че имота е закупен с кредит, като покупко-продажбата и плащането са от края на м.Май, а акт 16 излезе Август, което предполага че оттогава съм собственик.
Не е упоменато нищо в документите, може би трябваше да спомена, че имота е закупен с кредит, като покупко-продажбата и плащането са от края на м.Май, а акт 16 излезе Август, което предполага че оттогава съм собственик.
- geni_66
- Нов потребител
geni_66 написа:Благодаря за отговора.
Собственик сте от дадата, която носи Нот. акт за придобиването на имота.
В Разрешението за ползване (Акт Обр.16) на сградата е задължително да бъдете вписан като Възложител.
Колегата rts е дал насока. Следвайте я.
-
Melly - Старши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|