начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

ремонт от наемател за негова сметка

Казуси за недвижими имоти

ремонт от наемател за негова сметка

Мнениеот tantares » 08 Авг 2009, 18:25

здравеите :)
Искам да попитам , когато наемателят на недвижим имот прави ремонт(не освежаване) за собствена сметка !!! има ли вариянт при които ,при едно евентуално прекратяване на договорнитевзаимоотношения , наемателят да иска да му се изплати паричната стоиност на ремонтните деиности ?
благодаря Ви :)
tantares
Нов потребител

Re: ремонт от наемател за негова сметка

Мнениеот naughty » 08 Авг 2009, 18:57

ами всичко зависи от договора ви за наем. Прочетете дали имате клауза относно подобренията извършени по имота. Ако нямате такава има опасност наемателя да иска да му върнете тази сума или да приспадне от наема вложените средства.

Едни келеши бяха наели апартамент на една бабка позната. Сменили дограмата и сложили климатици и после една година не искаха да плащат наем. Едвам ги изгони..

Извод: договор за наем се прави от юрист
naughty
Потребител

Мнениеот tantares » 08 Авг 2009, 19:08

в случаят аз сам "келеша" които е наел имот :)
лошото е че наемодателят ми почина (нямам нищо общо :) и сега се притеснявам дали наследниците му няма да искат да продадат имота ! мисля че 1во на мен трябва да го предложат , но нямам парите :( затова и попитах дали поне ще мога да си върна част от вложените средства за ремонт !
tantares
Нов потребител

Мнениеот motoroler » 10 Авг 2009, 19:32

Всичко зависи от договора. Има много възможни варианти, така че е трудно да се гадае кой би бил правилен.
motoroler
Нов потребител

Назад към Имотни казуси