начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Преотдаване на имот

Казуси за недвижими имоти

Преотдаване на имот

Мнениеот m.todorova » 05 Авг 2008, 15:48

Здравейте,
имам следния проблем и ще съм благодарна, ако някой ми даде компетентно мнение и съвет.
Имам сключен договор за наем /аз съм наемодател/ с фирма ООД. До този момент си плащат коректно и в срок. Но преди няколко дни ми се обади управителят и ме попита дали е възможно да сключим споразумение за преотдаване на офиса под наем на другата му фирма ЕТ, понеже била твърде много на печалба и по този начин да намали печалбата си. Без да сме подписали това споразумение, този месец получих наема от новата фирма, придружено от имейл, че когато ми е удобно можем да подпишем споразумението. Нещо не ми хареса постъпката и се притесних- крие ли някакви рискове такова споразумение. В договора за наем има клауза, че НАЕМАТЕЛЯТ не може да преотдава имота без изрично писмено съгласие на НАЕМОДАТЕЛЯ. Благодаря ви предварително за отделеното време и съвети!
m.todorova
Нов потребител

Мнениеот karelia79 » 05 Авг 2008, 17:28

Човека явно държи да сключи договора с другата си фирма. Не смятам че се крие нещо дружо зад желанието му, освен да спести данъци. Договора вие ще го предложите така че няма проблем. Освен това новата фирма е ЕТ - т.е. ФЛ е неограничено отговорно за задълженията на ЕТ, а при ООД е ограничена отговорността. Успех.
karelia79
Потребител

Мнениеот m.todorova » 05 Авг 2008, 17:33

Много ви благодаря за отговора- определено ме поуспокоихте, току-що и аз прочетох за отговорността. Дано да се окажат коректни и всичко да е наред.
m.todorova
Нов потребител

Назад към Имотни казуси