Здравейте,имам нужда от съвет ,тъй като използвах услугите на двама адвокати,които не успяха нищо съществено да ми кажат.
Проблема е следният. Баща ми има дворно място от "около 1716 кв.м" /така пише в нотариалния акт/ ,който е закупил през 1972 година . През всичките тези години на владение е построил къща ,два гаража и две второстепенни постройки ,за които съответно има разрешителни за строеж и всички докумети ,които са нужни за строителство. от 1972 година имаме поне десет стари скици извадени , в които се отбелязва че няма неуредени регулационни отношения. Тази година отидох в Общината да ми издадат скица и изненадващо ми съобщиха ,че на скицата имота излиза 2057 кв.м. , и че 350 кв.м.са на Общината и са част от улица по предходен регулационен план,с която граничи имота ни ,и че трябва тези 350 кв.м. да се изкупят на пазарна цена,а бе с две думи ми казаха ,че сме заграбили тия 350 кв.м. от Общината. Този имот го владеем повече от 30 години ,досега никога Общината не предявявала някякви претенции,нямаме съставени актове , имаме разрешителни за строеж и протоколи за строителни лини на всички сгради. Просто не знаем какво да предприемем ,тъй като квадратните метри които искат да изкупим да доста ,селото е доста атрактивно и пазарните цени са доста високи. Моля за съвет ,Благодаря предварително.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 05:37 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
проблем с Общината
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
Така както описвате нещата, без да се ангажирам, че съм права в твърденията си - предвид, че не съм запозната с документите, излиза че имате неприложена регулация. Ако наистина е така, ще трябва да изкупите тези 350 кв.м. тъй като те са тези, които ви дават лице. Все пак мисля, че нещата не са фатални, и даже ми се струват благоприятни за Вас.
- gery
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|