- Дата и час: 30 Ное 2024, 03:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
нот.акт придобит по наследство, отказ и давност чрез обст.пр
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
нот.акт придобит по наследство, отказ и давност чрез обст.пр
Имам възможност да купя стара селска къща с двор /1925/ като документът за собственост е посочения в заглавието. Той е издаден през 1975 г. на един от наследниците. Разбрах, че след години останалите са оспорвали чрез съд този акт. Продавачът е син на собственика по нот.акт, който е починал. Той няма нищо против да дели парите от продажбата с други наследници - братовчеди, които евентуално също се явявят собственици. Интересува ме дали да се захващам с проверка на документи - в момента имам само нот.акт и скица на парцела. Ако е дълга и скъпа процедурата /продавачът не иска да се занимава с никакви документи и наемане на адвокат/, по-добре да търся друг имот.
- hellaster
- Нов потребител
Моля ви господа юристи, по-спокойно и не толкова самовлюбено да се обръщате към простосмъртните граждани без правни знания. Естествено, че ще ползвам услугите на ваш колега, но исках просто да знам дали ще е сложен и дълъг процеса. Но.......простете, че попитах и предизвиках божествения ви гняв.
- hellaster
- Нов потребител
Re: нот.акт придобит по наследство, отказ и давност чрез обс
hellaster написа:Имам възможност да купя стара селска къща с двор /1925/ като документът за собственост е посочения в заглавието. Той е издаден през 1975 г. на един от наследниците. Разбрах, че след години останалите са оспорвали чрез съд този акт. Продавачът е син на собственика по нот.акт, който е починал. Той няма нищо против да дели парите от продажбата с други наследници - братовчеди, които евентуално също се явявят собственици. Интересува ме дали да се захващам с проверка на документи - в момента имам само нот.акт и скица на парцела. Ако е дълга и скъпа процедурата /продавачът не иска да се занимава с никакви документи и наемане на адвокат/, по-добре да търся друг имот.
Ако е оспорван този НА , иска и решението по него следва да са вписани ,така ,че ще продават вс. сънаследници.
Ако е оспорван ама не е вписан иска и не е отбелязано решението ,споко с решението, с което се уважава искът, съдът дава шестмесечен срок на ищеца да извърши това отбелязване. След изтичането на този срок вписването на исковата молба губи действието си.
Когато исковата молба не е вписана и решението също не е ,то тогава: ако исковата молба не е вписана, решението, което е постановено по нея, няма действие спрямо трети лица, освен от деня, в който то е вписано.
Дали да се занимавате ваша работа
На autoproxy не обръщайте внимание той е форумния ШУТ
- donna
- Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|