Здравейте,
наскоро във входа ни настанаха промени (нямаше такива с години), които са ми леко съмнителни и моля за съвет.
Има осем малки стаи между етажите, за които се събира наем от осем апартамента, които си държат вещи там. Също така наем и от хората от входа, които ползват общата маза. Наемите бяха неколкократно вдигнати наскоро.
Идеята е с тези пари да се смени входната врата на входа и да се прави ремонт на покрива, затова и се покачиха тези такси. Възможно ли е това ?
Не ми се струва нормално само 8-9 апартамента да поемат тези разходи по ремонти, не са ли това общи части и всички да трябва да плащат ?
Имат ли право от сумата, която трябва да се събере за ремонт на покрива да приспаднат сумата събрана досега от горепосочените наеми.
Кой определя за какво да се изразходват парите събрани от тези помещения и за какво могат да се използват, като за общите помещения и разходи трябва всички да дадат пари ?
Когато всеки месец давам пари за наеми, разходи във входа трябва ли да ми се издава нещо като документ ?
И за всеки ремонт мога ли да изисквам оферта и след това фактура ... не ми се и помисля какви далавери могат да станат.
Извинявам се за многото въпроси, но като гледам как доскорошни врагове са се обединили, започнах да се замислям какво става в нашия вход.
Благодаря предварително за отговорите.
Поздрави.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 03:39 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Молба за съвет - във входа ни настанаха промени
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
@poli_g благодаря, някои работи хич не ми харесват, но ще се преживее
@spycleaner аз тук не видях да пише нещо за заплащане. Ако има платен форум или раздел и да е упоменато в условията ... разбирам.
И защо обиждаш хората даващи отговори в форума ?
Явно си нямаш много работа, за да седиш и да флудиш в форума. Сега ми тегли една ...... и започни яростно да copy/paste, за да си напишеш поредното безмислено мнение.
Лек ден !
@spycleaner аз тук не видях да пише нещо за заплащане. Ако има платен форум или раздел и да е упоменато в условията ... разбирам.
И защо обиждаш хората даващи отговори в форума ?
Явно си нямаш много работа, за да седиш и да флудиш в форума. Сега ми тегли една ...... и започни яростно да copy/paste, за да си напишеш поредното безмислено мнение.
Лек ден !
- whatsup
- Нов потребител
Идеята е с тези пари да се смени входната врата на входа и да се прави ремонт на покрива, затова и се покачиха тези такси. Възможно ли е това ?
Разбира се, че е възможно. Но на мен ми харесва начинът на определяне на "наема" за тези стаи - не колкото струва, а колкото ми трябват (за ремонта на покрива). Но то пък едно нещо струва толкова, колкото се дава за него, така че...
"Ребенком на чужбине плакал я, лишь гордое твое заслышав имя,
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
сегодня с поседевшей головой я слезы лью над болями твоими."
- brymm
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|