начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Въпрос за парцелиране на имот

Казуси за недвижими имоти

Въпрос за парцелиране на имот

Мнениеот benbi » 15 Май 2008, 21:03

Здравейте. имам въпрос. Имам влязло в сила съдебно решение за получаване на иззет имот преди години. става въпрос за парцел. сега обаче не мога да си го получа ако не докажа каде е в реални граници. Имам нотариален акт само по съседи но не и скица защото досега не е парцелирано. Някой може ли да ми каже ако е запознат каква е процедурата по парцелиране и какво трябва да направя защото всички и навсякъде ми вдигат рамене... Ако някой може да ме опъти ще съм ви много благодарен... разбрах че се наема от някаква служба екип за измерване на масива за да се уточни каде са границите, но нито знам откъде да започна нито нищо.
Предварително ви благодаря
benbi
Младши потребител

Мнениеот benbi » 15 Май 2008, 21:17

нещата свързани с адвокат не са ли приключили, след като имам решение че мога да вляза в владение... но благодаря ви за съвета. ще потърся помощ от геодезист
benbi
Младши потребител

Re: Въпрос за парцелиране на имот

Мнениеот dora » 19 Май 2008, 21:13

benbi написа:...става въпрос за парцел. сега обаче не мога да си го получа ако не докажа каде е в реални граници. Имам нотариален акт само по съседи но не и скица защото досега не е парцелирано. Някой може ли да ми каже ако е запознат каква е процедурата по парцелиране и какво трябва да направя защото всички и навсякъде ми вдигат рамене...

Пишете, че става въпрос за парцел, но сигурни ли сте, че е парцел, след като "досега не е парцелирано"? Ако се обърнете към адвокат или нотариус, той веднага по самия нотариален акт ще може да Ви обясни за какъв имот става въпрос и към коя общинска служба да се обърнете за скица.
Към края на нотариалния Ви акт не е ли цитирана скица и от коя институция е издадена?
Ако желаете да проучите въпроса сам, е необходимо да посетите общинската администрация по местонахождение на имота – ще Ви помогнат в една от двете служби, според това за какъв имот се касае - Общинската служба по земеделие и гори или отдел “Архитектура, устройство на територията, благоустрояване и строителство”.
Кой и как ще прави скицата (споменавате геодезист), не е Ваша грижа, услугата е административна и от Вас се иска само молба/заявление до компетентната общинска администрация, прилагане на документ за собственост и плащане на определена сума.
dora
Младши потребител

Мнениеот benbi » 20 Май 2008, 13:40

Здравейте.
Много ви благодаря за точния и изчерпателен отговор.
Точно това исках да разбера , каква е процедурата и към кой да се обърна.
Поздрави и успешен ден.
benbi
Младши потребител

Мнениеот benbi » 20 Май 2008, 13:46

Относно скицата, акта е от 56-та година и са написани само съседите, но няма скица. Ще послушам съвета ви и ще проверя на място.
benbi
Младши потребител

Назад към Имотни казуси