начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

къща наследство

Казуси за недвижими имоти

къща наследство

Мнениеот krasi_plovdiv » 22 Апр 2008, 11:48

Здравейте,

Нуждая се от един съвет:

Става въпрос за прехвърляне на една къща

Къщата е купена от баба ми и дядо ми, който е починал.Те имат само майка ми като дъщеря.Ние сме три деца.

Баба ми иска да си препише на нас ( трите внуци).

Кой трябва да присъства и как се процедира?
Може ли брат ми(внука на баба да не присъства,макар и да има дял от нея)?Може ли с пълномощно от него и той да не присъства при нотариус?Искаме без негово знание да стане ,защото той ще пропилей (продаде)негова част като разбере ,че е негова ,а пак ние със сестра ми не искаме това да става,защото и ние ще имаме част от нея.
Как се процедира?По-добре да е покупко-продажба или дарение в нашият случай?
Какви документи се искат?

Аз Ви благодаря предварително!!

Лек и спокоен ден!!
krasi_plovdiv
Младши потребител

Мнениеот ralitsa » 22 Апр 2008, 13:17

Не се безпокойте, няма как да "пропилей" частта си без Ваше знание и съгласие... :D :D :D
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
ralitsa
Потребител

къща наследство

Мнениеот krasi_plovdiv » 22 Апр 2008, 13:57

Мерси! Аз знам,че ако някой от нас иска да си продаде неговата част трябва да пита другите първо дали искат да го купят и тогава да продава на трети лица.Това така ли е?
krasi_plovdiv
Младши потребител

Re: къща наследство

Мнениеот ianeva » 22 Апр 2008, 14:14

krasi_plovdiv написа:Мерси! Аз знам,че ако някой от нас иска да си продаде неговата част трябва да пита другите първо дали искат да го купят и тогава да продава на трети лица.Това така ли е?

Така е, при продажба първо следва да предложи на Вас и другия съсобственик, както вече Ви бе отговорено тук от колегата Лютия и в клуба на Дир-а, краси/мария. http://clubs.dir.bg/showthreaded.php?Bo ... sb=5&part=

Значи 10-20 лева за консултация вече ги спестихме, оттук май следва платената помощ. Разбира се, съветите, които тук са Ви дали може да ги проверите в Дир-а, ако там Ви отговорят нещо друго, елате пак тук. :twisted:
Аватар
ianeva
Потребител

Мнениеот ralitsa » 22 Апр 2008, 14:17

Така е. А когато баба Ви реши да Ви прехвъля имота, трябва да сте всичките при нотариуса.
I have learned, that if one advances confidently in the direction of his dreams, and endeavors to live the life he has imagined, he will meet with a success unexpected in common hours.
ralitsa
Потребител

Мнениеот bebitor » 23 Апр 2008, 00:31

ralitsa написа:Не се безпокойте, няма как да "пропилей" частта си без Ваше знание и съгласие... :D :D :D

А в онзи стар виц оптимиста казал "о, може, може"...
Rara avis in terris
Аватар
bebitor
Активен потребител

Назад към Имотни казуси