Здравейте отново,
бихте ли ми помогнали със съвет за следната ситуация:
в момента ми предлагат апартамент в кооперация, която все още няма акт 16. Интересува ме какви са рисковете при покупка на такъв имот и евентуалните бъдещи разходи....защото щом сега цената е толкова ниска логично, е че ще трябва да се плаща нещо в бъдеще...
- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:58 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Съвет за кооперация без Акт 16 ?!
|
|
10 мнения
• Страница 1 от 1
По принцип прочетох нещата от линковете, но баш като моя случай няма нищо.
А тъй като днес се разходих до въпросната кооперация, случая е:
1. Строена от ЖСК преди 12 години (и до сега няма Акт 16)
2. В цялата кооперация живеят около 30 семейства (демек половината, че и повече е празна).
3. Тока им идва по един фърчащ кабел и след като влезнах във входа видях, че явно имат един общ законен електромер и отделно всяко семейство свой (непломбиран). Защото са закачили списъци във входовете кое семейство колко пари за ток дължи..
4. Водата незнам как е.
5. Иначе газ имат
Та моля само ми кажете - струва ли си или да бегам надалеч?
2. В цялата кооперация живеят около 30 семейства (демек половината, че и повече е празна).
3. Тока им идва по един фърчащ кабел и след като влезнах във входа видях, че явно имат един общ законен електромер и отделно всяко семейство свой (непломбиран). Защото са закачили списъци във входовете кое семейство колко пари за ток дължи..
4. Водата незнам как е.
5. Иначе газ имат
- turbosol2007
- Младши потребител
turbosol2007 написа:По принцип прочетох нещата от линковете, но баш като моя случай няма нищо.
4. Водата незнам как е.
5. Иначе газ имат
Вижте строежа явно е започнал като законен строеж /защото,ако не е .....сроковете за узаконяване са изтекли/.......идете в техническата служба на общината и поискайте досието на строежа .....вижте и коя е фирмата осъществила строителен надзор и разберете кое как е ,защото при тия данни не може да ви се отговори.
- donna
- Старши потребител
Въобще не се захващайте.Кооперацията няма разрешение за ползване /постарому Акт 16/ вече 12г.Има проблем и то голям. Ако купите апартамент ще живеете в постоянен страх-струва ли си?turbosol2007 написа:Та моля само ми кажете - струва ли си или да бегам надалеч?
Затова най-добре спестете парите от адвокатска консултация и ги вложете в друго жилище.
- georgi07
- Потребител
Здравей turbosol2007 . Не съм адвокат, но всички адвкатски съвети който прочетох, много жалко за съжаление не са в правилната посока. Има си решение на проблема .Бил съм в съшата житейска ситуация и до известа степен оше съм. Да не кажа , че десетки адвокати ме убеждаваха , че без акт 16 (15) не мога да реализирам сделка... в крайна сметка има начин и то законов. Продал съм един от имотите си от такава кооперация и куповача си получи от съда нотариялен акт за закупения имот.От 10 години кооперацията си ни е населена . Всеки си има законов електромер, водомер, телефон...Ако, че никой от нас няма акт 16 (15.)
Мако е сложно (от друга страна просто и с минимални разноски без да тичаш по никакви инстанции), но ако ми оставиш имеил бих ти го разяснил БЕЗПЛАТНО
Мако е сложно (от друга страна просто и с минимални разноски без да тичаш по никакви инстанции), но ако ми оставиш имеил бих ти го разяснил БЕЗПЛАТНО
- Momch
- Младши потребител
Е, да! Разбира се, че всичко може да се купи. Даже и купчина строителни материали струпани на едно място, каквото представлява строежа, ако не е снабден с актовете 14, 15 и 16. В този случай, да ме извини Момч, но ще се купи всичко друго, но не и недвижим имот по простата причина, че такъв не съществува в правния мир.
Друг е въпроса, ако искате да встъпите в ЖСК.
Друг е въпроса, ако искате да встъпите в ЖСК.
- razli4na
- Активен потребител
Zdraveite, Momch,
Malko kasno otkrih Vashiat komentar po posochenata tema. Moi priatel ima sashtia problem,pritejava magazin, ima notarialen akt, no sgradata e bez akt 16 i ne moje da go otdade pod naem ili da go polzva. Moga li da Vi pomolia da mi izpratite otgovor na e-mail: eneva_liudmila@abv.bg
Malko kasno otkrih Vashiat komentar po posochenata tema. Moi priatel ima sashtia problem,pritejava magazin, ima notarialen akt, no sgradata e bez akt 16 i ne moje da go otdade pod naem ili da go polzva. Moga li da Vi pomolia da mi izpratite otgovor na e-mail: eneva_liudmila@abv.bg
- lu2008
- Нов потребител
Здравейте Momch!
За разлика от преждеписалия смятам, че тук пишат хора, които искат да помогнат на питащите, а не да им се подиграват. Оставих Ви лично съобщение, но ако преглеждате тази тема, моля да помогнете и на мен с ценни съвети(и не непременно безплатни). Имаме жилище от 10 години, без акт 16, но с нотариален акт. Вече ми омръзна да живеем под наем и да чакаме разрешение за ползване. Твърдо сме решили да се справим с проблема липса на ток. Вода имаме.
Можете да ми пишете на следния адрес: gjurovas@mail.bg
Предварително Ви благодаря!
За разлика от преждеписалия смятам, че тук пишат хора, които искат да помогнат на питащите, а не да им се подиграват. Оставих Ви лично съобщение, но ако преглеждате тази тема, моля да помогнете и на мен с ценни съвети(и не непременно безплатни). Имаме жилище от 10 години, без акт 16, но с нотариален акт. Вече ми омръзна да живеем под наем и да чакаме разрешение за ползване. Твърдо сме решили да се справим с проблема липса на ток. Вода имаме.
Можете да ми пишете на следния адрес: gjurovas@mail.bg
Предварително Ви благодаря!
- geosg
- Нов потребител
10 мнения
• Страница 1 от 1
|
|