- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:52 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Измами с квартири
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Измами с квартири
Преди месец се нанесох в квартира в нова, даже недовършена изцяло сграда. Оказа се, след подписване на договора, че сградата няма акт 16,а хазяите ми се опитват да ни рекетират по всякакъв начин: надписване на сметките за тока /промишлен/, за който няма бележки, а някакви мними изчисления, налагат ни някакви "режийни" - общ ток и вода, за която няма индивидуални водомери, а "задължителната" сума от 20 лв на човек на месец /как е изчислена и от кого - не знам/!!! Ако поискам да се изнеса няма да ми върнат депозита в размер 1 наем. Какво да правя!? Мога ли да подам оплакване някъде и доколко има смисъл?..
- monica777
- Нов потребител
Re: Измами с квартири
monica777 написа:Преди месец се нанесох в квартира в нова, даже недовършена изцяло сграда. Оказа се, след подписване на договора, че сградата няма акт 16,а хазяите ми се опитват да ни рекетират по всякакъв начин: надписване на сметките за тока /промишлен/, за който няма бележки, а някакви мними изчисления, налагат ни някакви "режийни" - общ ток и вода, за която няма индивидуални водомери, а "задължителната" сума от 20 лв на човек на месец /как е изчислена и от кого - не знам/!!! Ако поискам да се изнеса няма да ми върнат депозита в размер 1 наем. Какво да правя!? Мога ли да подам оплакване някъде и доколко има смисъл?..
- eligi
- Младши потребител
Следващият месец няма да си платите наема - ето ви компенсация за депозита.А по - следващия си излизате .
Аз така бих постъпила.
Аз така бих постъпила.
- ciara
- Младши потребител
Вместо да гадаем всички какъв е текста на договора Ви и дали от него може или не може да се извлече основание за прекратяване, което да ползвате в настоящата ситуация, потърсете адвокат и му покажете договора. Опишете му подробно и преддоговорните си отношения.
За следващия път си знаете
За следващия път си знаете
- rosi_i
- Потребител
Мерси за съвета. Явно без адвокат няма да излезем от подобна ситуация. Каквото и да направим, за да се "измъкнем" сами без финансови загуби, ще бъде малко или много незаконно:(
- monica777
- Нов потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|