- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продажба на недв. имот
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Продажба на недв. имот
Колеги ДСИ,ЧСИ, имам въпрос при публичната продан на недвижим имот първоначалната цена 50 % ли е от оценката на вещото лице или това се прилага само при продажба на дв. вещи, както правят някои колеги /макар да мисля, че не правилно/, тъй като изрично чл. 485 препраща към чл. 468 от ГПК. Каква е тази новост не рабрирам така излиза, че при втора продан ще продаваме на 30 % от цената, която е определа, което е пълен абсурд! Вие как мислите?
- Liamar
- Младши потребител
Re: Продажба на недв. имот
Liamar написа:Колеги ДСИ,ЧСИ, имам въпрос при публичната продан на недвижим имот първоначалната цена 50 % ли е от оценката на вещото лице или това се прилага само при продажба на дв. вещи, както правят някои колеги /макар да мисля, че не правилно/, тъй като изрично чл. 485 препраща към чл. 468 от ГПК. Каква е тази новост не рабрирам така излиза, че при втора продан ще продаваме на 30 % от цената, която е определа, което е пълен абсурд! Вие как мислите?
Не съм ДСИ и ЧСИ , но не виждам друго тълкуване при изричнят текст на ГПК.ПП се обявява на цена 50% от оценката.
- REVOLUTION
- Активен потребител
Здравейте!
Моля, кажете ми коя инстанция следи действията на СИ и ЧСИ?
Конкретно: ако в обявлението за търг на НИ не са цитирани коректно членовете от новия ГПК, а се позовава на стария ГПК и когато цената на проданта е обявена 100% от оценката, а не 50%, както е по влезлия от 01.03.2008 ГПК.
Благодаря Ви предварително!
Моля, кажете ми коя инстанция следи действията на СИ и ЧСИ?
Конкретно: ако в обявлението за търг на НИ не са цитирани коректно членовете от новия ГПК, а се позовава на стария ГПК и когато цената на проданта е обявена 100% от оценката, а не 50%, както е по влезлия от 01.03.2008 ГПК.
Благодаря Ви предварително!
- geosg
- Нов потребител
geosg написа:Моля, кажете ми коя инстанция следи действията на СИ и ЧСИ?
Действията на ДСИ и ЧСИ ги следят заинтересованите лица ... ако някой нещо не му харесва - жалби до съда ...
- inspectora
- Активен потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|