- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:33 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
земя -сграда
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
земя -сграда
здравейте благодарство на всеки който ми отговори ЗЕМЯТА ли купува сградата илиСГРАДАТА купува земята
- izmirova
- Нов потребител
Благодарско на всеки, който успее да реши гатанката Но, принципно - нито едното, нито другото. Дано сме се разбрали
- rosi_i
- Потребител
Re: земя -сграда
izmirova написа:здравейте благодарство на всеки който ми отговори ЗЕМЯТА ли купува сградата илиСГРАДАТА купува земята
парите купуват и двете.
-
Trapped - Потребител
Re: земя -сграда
Trapped написа:izmirova написа:здравейте благодарство на всеки който ми отговори ЗЕМЯТА ли купува сградата илиСГРАДАТА купува земята
парите купуват и двете.
Правните субекти (по конкретно тези на гражданското право в случая) купуват С ПАРИ
- inspectora
- Активен потребител
четете сега моето НЕкомпетентно мнение . за да построите сграда, трябва да има земя. сграда във въздуха не може да се построи.
от друга страна, това което разбрах пълнейки си НЕкомпетентната глава с информация- в новопостроена сграда и да сте нямали предварително прехвърлени идеални части от земята , след доброволната делба се образуват нови дялове в имота като получавате и идеални части от имота съответстващи на идеалното ви число в сградата .
сега чакам компетентните юристи , защото аз не съм юрист да ми кажат с правилна информация ли си пълня главата или с бръмбари - това последното да не се разбира СРС-та , най-спрягания термин в медийното пространство последните седмици
от друга страна, това което разбрах пълнейки си НЕкомпетентната глава с информация- в новопостроена сграда и да сте нямали предварително прехвърлени идеални части от земята , след доброволната делба се образуват нови дялове в имота като получавате и идеални части от имота съответстващи на идеалното ви число в сградата .
сега чакам компетентните юристи , защото аз не съм юрист да ми кажат с правилна информация ли си пълня главата или с бръмбари - това последното да не се разбира СРС-та , най-спрягания термин в медийното пространство последните седмици
- tany_ivanova
- Потребител
tany_ivanova написа:сега чакам компетентните юристи, защото аз не съм юрист да ми кажат с правилна информация ли си пълня главата или с бръмбари
Изпразнете я тази информация (опс, грешка - бръмбарите ) - много е далеч от истината ...
- inspectora
- Активен потребител
inspectora написа:tany_ivanova написа:сега чакам компетентните юристи, защото аз не съм юрист да ми кажат с правилна информация ли си пълня главата или с бръмбари
Изпразнете я тази информация (опс, грешка - бръмбарите ) - много е далеч от истината ...
кажете ми с пет думи , в кое съм се заблудила . снощи като се рових в решения на ВКС, пишеше нещо подобно . или казвате да не се чудя на съдийската практика.
- tany_ivanova
- Потребител
Първо прочетете няколко учебника по гражданско право-обща част и по вещно право, след това ще говорим. Не можете да разберете съдебната практика, като не ви е ясно това, което се коментира. Не се правим на велики - така е във всяка област/включително във вашата/. Тотално не сте наясно и не може с пет думи да се обясни
- blossom
- Потребител
tany_ivanova написа:inspectora написа:tany_ivanova написа:сега чакам компетентните юристи, защото аз не съм юрист да ми кажат с правилна информация ли си пълня главата или с бръмбари
кажете ми с пет думи , в кое съм се заблудила . снощи като се рових в решения на ВКС, пишеше нещо подобно . или казвате да не се чудя на съдийската практика.
Аз не се съмнявам, че съдийската практика е правилна
По-скоро се съмнявам, че сте разбрали какво се казва всъщност
С пет думи да Ви кажа ... ще можете ли да си го позволите
- inspectora
- Активен потребител
към питащия - ако наистина имате въпрос дайте информация и го формулирайте качествено, за да ви отговорим.
- blossom
- Потребител
commander написа:tany_ivanova написа: ......сега чакам компетентните юристи , защото аз не съм юрист да ми кажат с правилна информация ли си пълня главата или с бръмбари - това последното да не се разбира СРС-та , най-спрягания термин в медийното пространство последните седмици
Изпразнете главата си от СРС-тата ( опс.. бръмбарите ) и не ни карайте да Ви "отваряме" спецзвено за правно ограмотяване ...
Не можете да си го позволите ...
То ако само с четене на практика ставаше... гладни да сме умряли
не искам да ми четете лекции . питах- така ли е, понеже четох подобно в решение на съда или не е така. вие казвате че не е така, но съда защо решава друго . или за него дело е взел такова решение, а не решава така по принцип такива дела .
- tany_ivanova
- Потребител
Trapped написа:А с пари се купуват и правни субекти.
Това ми хареса.
А иначе - по-скоро земята купува сградата, отколкото сградата купува земята.
-
portokal - Старши потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|