начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

земя -сграда

Казуси за недвижими имоти

земя -сграда

Мнениеот izmirova » 13 Апр 2008, 18:36

здравейте благодарство на всеки който ми отговори ЗЕМЯТА ли купува сградата илиСГРАДАТА купува земята
izmirova
Нов потребител

Мнениеот rosi_i » 13 Апр 2008, 19:43

Благодарско на всеки, който успее да реши гатанката :?: Но, принципно - нито едното, нито другото. Дано сме се разбрали :)
rosi_i
Потребител

Re: земя -сграда

Мнениеот Trapped » 14 Апр 2008, 11:23

izmirova написа:здравейте благодарство на всеки който ми отговори ЗЕМЯТА ли купува сградата илиСГРАДАТА купува земята

парите купуват и двете.
Аватар
Trapped
Потребител

Re: земя -сграда

Мнениеот inspectora » 14 Апр 2008, 12:33

Trapped написа:
izmirova написа:здравейте благодарство на всеки който ми отговори ЗЕМЯТА ли купува сградата илиСГРАДАТА купува земята

парите купуват и двете.

Правните субекти (по конкретно тези на гражданското право в случая) купуват С ПАРИ ;)

:D :D :D :D :D :D :D :D
inspectora
Активен потребител

Мнениеот Trapped » 14 Апр 2008, 14:46

А с пари се купуват и правни субекти. :lol:
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот tany_ivanova » 14 Апр 2008, 22:53

четете сега моето НЕкомпетентно мнение . за да построите сграда, трябва да има земя. сграда във въздуха не може да се построи.

от друга страна, това което разбрах пълнейки си НЕкомпетентната глава с информация- в новопостроена сграда и да сте нямали предварително прехвърлени идеални части от земята , след доброволната делба се образуват нови дялове в имота като получавате и идеални части от имота съответстващи на идеалното ви число в сградата .

сега чакам компетентните юристи , защото аз не съм юрист да ми кажат с правилна информация ли си пълня главата или с бръмбари 8) - това последното да не се разбира СРС-та , най-спрягания термин в медийното пространство последните седмици :)
tany_ivanova
Потребител

Мнениеот inspectora » 15 Апр 2008, 09:48

tany_ivanova написа:сега чакам компетентните юристи, защото аз не съм юрист да ми кажат с правилна информация ли си пълня главата или с бръмбари

Изпразнете я тази информация (опс, грешка - бръмбарите :) ) - много е далеч от истината ...
inspectora
Активен потребител

Мнениеот tany_ivanova » 15 Апр 2008, 12:30

inspectora написа:
tany_ivanova написа:сега чакам компетентните юристи, защото аз не съм юрист да ми кажат с правилна информация ли си пълня главата или с бръмбари

Изпразнете я тази информация (опс, грешка - бръмбарите :) ) - много е далеч от истината ...

кажете ми с пет думи , в кое съм се заблудила . снощи като се рових в решения на ВКС, пишеше нещо подобно . или казвате да не се чудя на съдийската практика. :D
tany_ivanova
Потребител

Мнениеот blossom » 15 Апр 2008, 12:38

Първо прочетете няколко учебника по гражданско право-обща част и по вещно право, след това ще говорим. Не можете да разберете съдебната практика, като не ви е ясно това, което се коментира. Не се правим на велики - така е във всяка област/включително във вашата/. Тотално не сте наясно и не може с пет думи да се обясни
blossom
Потребител

Мнениеот inspectora » 15 Апр 2008, 12:38

tany_ivanova написа:
inspectora написа:

кажете ми с пет думи , в кое съм се заблудила . снощи като се рових в решения на ВКС, пишеше нещо подобно . или казвате да не се чудя на съдийската практика. :D

Аз не се съмнявам, че съдийската практика е правилна :)
По-скоро се съмнявам, че сте разбрали какво се казва всъщност :)

С пет думи да Ви кажа ... ще можете ли да си го позволите ;)
inspectora
Активен потребител

Мнениеот blossom » 15 Апр 2008, 12:39

към питащия - ако наистина имате въпрос дайте информация и го формулирайте качествено, за да ви отговорим.
blossom
Потребител

Мнениеот tany_ivanova » 15 Апр 2008, 13:30

commander написа:
tany_ivanova написа: ......сега чакам компетентните юристи , защото аз не съм юрист да ми кажат с правилна информация ли си пълня главата или с бръмбари 8) - това последното да не се разбира СРС-та , най-спрягания термин в медийното пространство последните седмици :)

Изпразнете главата си от СРС-тата ( опс.. бръмбарите ) и не ни карайте да Ви "отваряме" спецзвено за правно ограмотяване ...
Не можете да си го позволите ... :wink: :D :D :D :D
То ако само с четене на практика ставаше... гладни да сме умряли :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

не искам да ми четете лекции . питах- така ли е, понеже четох подобно в решение на съда или не е така. вие казвате че не е така, но съда защо решава друго . или за него дело е взел такова решение, а не решава така по принцип такива дела . 8)
tany_ivanova
Потребител

Мнениеот portokal » 15 Апр 2008, 13:34

Trapped написа:А с пари се купуват и правни субекти. :lol:

Това ми хареса. 8)
А иначе - по-скоро земята купува сградата, отколкото сградата купува земята. :D
Аватар
portokal
Старши потребител

Назад към Имотни казуси