начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

вещно право на ползване

Казуси за недвижими имоти

вещно право на ползване

Мнениеот chitta » 13 Апр 2008, 21:02

Здравейте,
Не съм се включвала,но чета във форума нещата,които се дискутират. Имам един въпрос, ако можете да ми отговорите, ще съм благодарна. Случая е следният: мъж и жена се развеждат,като бащата приписва апартамента си на сина си(който тогава е бил на 15г) с вещно право на ползване -пожизнено. В случая майката се явява на гости при сина си,понеже тя живее в апартамента.Как може момчето,което е вече пълнолетно, но иска да живее в друга държава, да направи така,че майката да не остане на пътя....възможно ли е тя да живее под наем при сина? В случая бащата не би могъл да я изгони,понеже той си живее другаде....не може синът и да продаде апартамента,понеже кой би купил апартамент с такава тежест. Обръщам се към всички във форума, какво е вашето мнение по въпроса?
Всичко добро!
chitta
Младши потребител

Мнениеот n_ikito » 13 Апр 2008, 21:31

Ако правото на ползване е запазено за бившия съпруг, не само майката е на гости, но и сина. Последния не може да се разпорежда с ползването - държането на веща.
n_ikito
Активен потребител

Мнениеот chitta » 14 Апр 2008, 10:56

Благодаря Ви много за съдействието. Всичко хубаво:)
chitta
Младши потребител

Назад към Имотни казуси