начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Удостоверение за тежести и удостоверение за търпимост

Казуси за недвижими имоти

Удостоверение за тежести и удостоверение за търпимост

Мнениеот Chorbadziyski » 09 Апр 2008, 22:27

Здравейте,
имам следния казус :
Купих стара къща през 2005 г. ,която в последствие реновирах. Къщата фигурираше в кадастриалния план,а също така и в нотариалният акт,а при ремонта не съм правил промени по нея.
Тази година реших да я продавам и скоро след това намерих купувач. Той обаче реши да я купи чрез ипотечен заем и банката ми поиска архитектурен план или удостоверение за търпимост. Тъй като къщата е строена през 1975 г. , същата нямаше арх.план, а ми казаха че узаконяването на такива постройки е било със срок до 2004г. Смятате ли че ще имам проблем с издаването на това удостоверение за търпимост и как трябва да процедирам според вас,за да мине всичко нормално ?
Анкетата е премахната, а заглавието е променено, съобразно същносста на поставения въпрос
karanedeff
Chorbadziyski
Нов потребител

Мнениеот antoanetka » 11 Апр 2008, 11:03

Според мен пък няма да има проблеми това удостоверение се издава от съответната община с молба и платена такса- ако къщата фигурира в нотариалниа акт, значи е "търпима" и спазва плана за застрояване. Това разбира се не узаконява къщата , но в крайна сметка удостоверява, че тя не преди на общината и няма да бъде премахната.
antoanetka
Младши потребител

Назад към Имотни казуси