- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:57 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
дарение, което после ми го взимат
|
|
9 мнения
• Страница 1 от 1
дарение, което после ми го взимат
Беше ми направено дарение на имот преди около 3 месеца. За да го пригодя за живеене съм инвестирал до момента около 6000лв. Впоследствие неразбирателствата с дарителя станаха огромни и ме плашат, че ще си взема имота. Имат ли право на това и ако да, мога ли да претендирам за вложените от мен инвестиции?
- M_Schumacher
- Младши потребител
Re: дарение, което после ми го взимат
M_Schumacher написа:Беше ми направено дарение на имот преди около 3 месеца. За да го пригодя за живеене съм инвестирал до момента около 6000лв. Впоследствие неразбирателствата с дарителя станаха огромни и ме плашат, че ще си взема имота. Имат ли право на това и ако да, мога ли да претендирам за вложените от мен инвестиции?
Какво означава "неразбирателствата с дарителя ми станаха огромни и ме плашат...." Подайте повече инфо
-
Melly - Старши потребител
Чл. 227. Дарението може да бъде отменено, когато дареният:
а) умишлено убие или се опита да убие дарителя, неговия съпруг или негово дете, или е съучастник в такова престъпление, освен ако деянието е извършено при обстоятелства, които изключват наказуемостта;
б) набеди дарителя в престъпление, наказуемо с лишаване от свобода не по-малко от три години, освен ако набедяването се преследва по тъжба на пострадалия и такава не е подадена, и
в) отказва да даде на дарителя издръжка, от която той се нуждае.
а) умишлено убие или се опита да убие дарителя, неговия съпруг или негово дете, или е съучастник в такова престъпление, освен ако деянието е извършено при обстоятелства, които изключват наказуемостта;
б) набеди дарителя в престъпление, наказуемо с лишаване от свобода не по-малко от три години, освен ако набедяването се преследва по тъжба на пострадалия и такава не е подадена, и
в) отказва да даде на дарителя издръжка, от която той се нуждае.
- eklekti4kata
- Потребител
неразбирателствата идват от там, че хората за възрастни и разликата в поколението си казва думата. Започнахме да се караме все по-често и от там дойдоха и заплахите, че щели да ми вземат имота.
- M_Schumacher
- Младши потребител
9 мнения
• Страница 1 от 1
|
|