- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:43 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Свързване на таванско помещение с апартамент
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Свързване на таванско помещение с апартамент
Здравейте, можете ли да ме посъветвате каква е процедурата за свързване на таванско помещение към апартамент и обособяването му като жилищна площ? Имаме право на строеж вписан в нотариалния акт, но изисва ли се разрешение от собствениците на земята, ако се изграждат капандури/ променя се конструкцията на покрива на сградата/?
- iliana_Yan
- Нов потребител
Ако сградата е етажна собственост е необходимо съгласието и на другите живущи-чл.185 от ЗУТ.
По конкретно ал.2-Решение на общото събрание +писмено съгласие на непосредствените съседи, а ако се завземат общи части нот. заверено съгласие на всички собственици.
Не знам какво разбирате под промяна на конструкцията на покрива на сградата.И за какво точно ви е учредено право на строеж.По този въпрос трябва някой специалист да погледне документите, които имате.
Това ,което е сигурно е, че вие ще преустройвате таван, т.е. ще променяте предназначението му и ви трябва разрешение за строеж.
По конкретно ал.2-Решение на общото събрание +писмено съгласие на непосредствените съседи, а ако се завземат общи части нот. заверено съгласие на всички собственици.
Не знам какво разбирате под промяна на конструкцията на покрива на сградата.И за какво точно ви е учредено право на строеж.По този въпрос трябва някой специалист да погледне документите, които имате.
Това ,което е сигурно е, че вие ще преустройвате таван, т.е. ще променяте предназначението му и ви трябва разрешение за строеж.
Последна промяна georgi07 на 21 Мар 2008, 16:11, променена общо 1 път
- georgi07
- Потребител
чие е таванското помещение ? за какво право на строеж говориш в случая. или имаш предвид че сграда е още в строеж , твоят апартамент е на последния етаж и ти искаш вземайки тавана да го направиш мезонет.
ако е така както предполагам - трябва да се обърнеш към архитекта на страдата , той ще ти обясни какво може и какво не.
ако е така както предполагам - трябва да се обърнеш към архитекта на страдата , той ще ти обясни какво може и какво не.
- tany_ivanova
- Потребител
има едно такова недоразумение в моята сграда - правиха го без да питат архитекта и проектанта на конструкциите. пробиха дупката между етажа и тавана- да правят мезонет - човека който по документи има учредено право на строеж на него апартамент и строителчето. двамата се направиха на големи специалисти Архитектът се беше хванал за главата. не съм питала още дали ще мине това 'нещо ' при узаконяването.
Да - не съм юрист . Но съм собственик на сграда и си имам адвокат.
в случая адвокат няма защо да се намесва. важен е отговора от архитекта и надзорника . щото те ще вадят акт 16, а не адвоката.
Да - не съм юрист . Но съм собственик на сграда и си имам адвокат.
в случая адвокат няма защо да се намесва. важен е отговора от архитекта и надзорника . щото те ще вадят акт 16, а не адвоката.
- tany_ivanova
- Потребител
строеж си имам - все още незаконен , щото го изкарах такъв , и адвокат си имам - сега чакам да видя дали ще ме споразумее със съсобствениците ми или ще ходим да делим сградата в съда , и едно такова ' нещо' ала мезонет измишльотина на собственика на апартамента на последния етаж имам в сградата и още не знам дали ще мине при акт 16....
човекът търси адвокат във Варна . ще го пратя при моята адвокатка - тя се занимава предимно с вещно-правни казуси за нея че няма да го подведе мога да гарантирам - от 7 години съм й клиент .
човекът търси адвокат във Варна . ще го пратя при моята адвокатка - тя се занимава предимно с вещно-правни казуси за нея че няма да го подведе мога да гарантирам - от 7 години съм й клиент .
- tany_ivanova
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|