начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Възбрана за продажба на имот

Казуси за недвижими имоти

Възбрана за продажба на имот

Мнениеот tdk61 » 01 Апр 2008, 10:33

За да се даде ход на дело с материален иск цялата сума по иска ли трябва да се депозира? Поискана е възбрана за продажба на имота и на всичко отгоре документите ,на основата на които е заведено делото са са невярно съдържание. Може ли да се направи нещо чрез прокуратурата? Моля ви дайте ми някакъв съвет,с трима адвокати говорих, различни отговори получавам.Съвсем се сбърках.
tdk61
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 01 Апр 2008, 10:38

С така зададен въпрос ... нищо не се разбира ...
Ако сте разказали това на адвокатите, с които сте говорили е нормално да се получат три различни отговора ... (зависи кой как е "разтълкувал" въпроса :) )
Има много неща, които не стават ясни - какво дело, каква възбрана ... нещо не се "връзват" тея двете понятия в едно изречение (или поне в това, съставено от Вас)
За обезпечително дело ли иде реч?
inspectora
Активен потребител

Мнениеот REVOLUTION » 01 Апр 2008, 10:42

И аз нищо не разбрах. :lol:
REVOLUTION
Активен потребител

Мнениеот tdk61 » 01 Апр 2008, 10:46

Извинявайте, просто съм объркана.Да, става дума за обезпечително дело.
tdk61
Нов потребител

Мнениеот inspectora » 01 Апр 2008, 11:01

tdk61 написа:Извинявайте, просто съм объркана.Да, става дума за обезпечително дело.

Дам... обаче пак има доста въпросителни - по принцип за да се даде ход се плаща ДТ (цялата), после съдът определя дали ще допусне исканата мярка (която какво разбирам е възбрана), като е възможно да определи парична гаранция, едва след внасянето на която ще "наложи възбраната" (образно казано) ... и така... предполагам това са Ви казали и колегите по този въпрос ...
Иначе за "фалшивите" документи ... трябва да се види точно какъв е случая ... и как да се действа ...

П.П.: иначе ако Вие сте потърпевша има начини и с гражданскоправни методи да се противодейства ...
inspectora
Активен потребител

Назад към Имотни казуси