начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Казус: Вещно право

Казуси за недвижими имоти

Казус: Вещно право

Мнениеот taipan » 27 Мар 2008, 22:14

приятелката ми има течове от тръбите, които са свързани със съседските тръби, над тях (на нейна комшийка) теча обаче е при моята приятелка. живеят в обикновен блок (етаж. собственост) според мен. Комшийката и понеже не и тече на нея, не иска да си плати общия ремонт на тръбите и отказва даже иска със скандали да и се плати на нея затова че се кърти, а доколкото съм учил във втори курс според ЗС е длъжна да даде ако се налага, както в нашия случай! тръбите са на приятелката ми, но течът е при свързващото звено на чуждите и нейните където са свързани, според мен проблемът е общ! съответно тя има законно право да иска част от парите по майстори, т.е. разходи от комшийката от горния ет.
въпросите ми са:
можете ли да ми дадете образец на молбата, която се внася в съда за такова нещо?
на кои членове и закони освен ЗС може да се осланям, аз мисля, че на 41 чл. е достатъчно.
има ли правно основание или бъркам?
taipan
Потребител

Мнениеот Karakochev » 27 Мар 2008, 22:47

Вие май ще ставате колега, защо си позволявате да пишете за "образци" ? Няма образец, всичко е свободен текст;))

Има свои , чужди и общи тръби. Сигурен ли сте , че знаете коя чия е ?
Karakochev
Потребител

Назад към Имотни казуси