Благодаря предварително на всеки които ми отговори тъи като не съм юрист но се нуждая от вашите отговори спешно.
Казусът е следният:
Дворно място с къща в село ,получено като дарение през 1980 г. има наториален акт и скица която е издаена през 1990г.
По не знам по какви нормативни актове или закони го изключват от регулация и го водят земя по чл.19 .От общината не са уведомили собственика че са променили статута на имота за да обжалва в законният срок.
След молба за индефицация на имота издават скица на празно място без къща ,,земя по чл.19 от зспзз от 2005 г.
От земеделие и гори юрист-консулът казва да се подаде молба до поземлената комисия за до доиде лицензирана фирма да заснеме къщата и след това какво следва не знам.
Благодаря още веднъж.
- Дата и час: 30 Ное 2024, 01:34 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Отчуждено дворно място по чл.19-Спешно моля зя помощ
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Добре би било, ако подадете малко повече информация, относно следното: Вашият дарител как е придобил собствеността върху имота? Към кой момент къщата е съществувала? -преди дарението или след това. В нотариалния акт описана ли е и сградата, или ви даряват само празно дворно място? В скицата, която казвате че притежавате от 1990, нанесена ли е къщата? Заявен ли е имота в данъчната служба и плащате ли данък за сграда и земя?
Притеснението ви е разбираемо, но за да ви се помогне е необходим един определен минимум от данни. Не че с въпросите си изчерпах питането, но все пак.., нужно е малко повече. Всякакви съвети по-скоро ще ви объркат.
Притеснението ви е разбираемо, но за да ви се помогне е необходим един определен минимум от данни. Не че с въпросите си изчерпах питането, но все пак.., нужно е малко повече. Всякакви съвети по-скоро ще ви объркат.
-
Melly - Старши потребител
Antje
Melly
дарението е направено от бащата собственик на дворното място с къщата,която е придобил от своят баща като наследство,и го дарява на единствената си дъщеря ,която е единствен наследник.Къщата е вписана в наториалните актове и е строена около 1943 г но е узаконена около 1974 г.На скицата която е от 1990 година къщата е нанесена и стопанските построики също.Имотът е заевен в даначните служба и е плащано данък сграда и земя през всичките години до 2007,за тази година още не е платено.
Благодаря Ви много и ако се нуждаете от повече информация,напишете ми ,ще Ви отговоря.
Поздрави и приятен ден Ви желая.
Antje
дарението е направено от бащата собственик на дворното място с къщата,която е придобил от своят баща като наследство,и го дарява на единствената си дъщеря ,която е единствен наследник.Къщата е вписана в наториалните актове и е строена около 1943 г но е узаконена около 1974 г.На скицата която е от 1990 година къщата е нанесена и стопанските построики също.Имотът е заевен в даначните служба и е плащано данък сграда и земя през всичките години до 2007,за тази година още не е платено.
Благодаря Ви много и ако се нуждаете от повече информация,напишете ми ,ще Ви отговоря.
Поздрави и приятен ден Ви желая.
Antje
- Antje
- Нов потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|