начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Наем при сънаследници

Казуси за недвижими имоти

Наем при сънаследници

Мнениеот izymena » 20 Мар 2008, 15:02

Моля ако има компетентни по въпроса който ще задам,да ми отговорят.
Продължава дело за подялба,което още не е приключило.Едните съделители имат изпълнителен лист и отдават всички сгради под наем/една жилищна и четри постройки нежилищни/,а отделно живеят всички с изпълнителния лист на горния етаж от два.
Въпросът ми е другите наследници,които още не са съсобственици и собствеността не е определена още,може ли да прекратят наемите от общото наследство?

Възможно ли е дори и да е било някога заварено положението с наемоотдаване от всички тогава живеещи.Никой не е оспорвал някога наема на друг,защото всеки е ползвал нещо като облага.
И още да допълня,изпълнителния лист и решението откъдето беше вземането ВКС отмени преди години.Земята остава с оценки и идеални две части,а се връща за доразглеждане в частта си по чл.288 и наддаване за предявения иск за един от двата етажа./по старо ГПК/
И тези които не са съгласни с отдаването под наем са с 5/8 идеални части като наследници,другите са с 3/8но се позовават на това ,че са били с изпълнителен лист.Дори и да е отменено решението тези с 5/8 немогат възоснова на някакво решение да предприемат дело за въвод.
izymena
Потребител

Re: Наем при сънаследници

Мнениеот izymena » 20 Мар 2008, 15:59

До прокуратурата ли трябва да се отнесеме с жалба?
Трябва ли да посетим агенцията по вписвания към района на имота?Колко може да струва?
Първо адвокатката казвала,че неможе :shock:
После дай 5000 лева за да ги изгониме наемателите?Това вярно ли е? :shock:
Толкова ли струва отказът на наследник,който нежелае общия имот да бъде отдаван под наем? :shock:
Хайде помогнете мииии,моля!
На кои закони да се позоваме в жалбата,трябва ми черно на бяло,за да се прочете и да ми се има доверие,за да заведа планината при дружината..
Ей съсипах си ежедневието,що ми трябваше да се ровя из законите.
Нарушен ли е договора за наемите и как е сключен без съгласието на другите наследници,ами ако няма договор :roll:
Даже няма връчени преписи от договор за наем на другите наследници..
izymena
Потребител

Мнениеот blossom » 21 Мар 2008, 09:52

Предлагам ви като виден специалист в имотните спорове, да си отговорите сама
blossom
Потребител

Мнениеот izymena » 21 Мар 2008, 10:47

blossom написа:Предлагам ви като виден специалист в имотните спорове, да си отговорите сама

Но имаме въпрос :shock: :?
Има ли разлика между наследници и съсобственици,тъй като в законите се упоменава съсобствениците.Същите закони като за съсобствениците важат ли и за наследниците.. :roll: :wink:
Явно са наплашени хората до безобразие,та изникна този въпрос :(
Изображение
Успехът е подготовката преди да видиш възможността!
izymena
Потребител

Мнениеот izymena » 21 Мар 2008, 18:05

izymena написа:
blossom написа: в имотните спорове, да си отговорите сама

Да допълня,може да съм добра в някой правен въпрос,но хич ме няма по договори и покани за облагородяване на имоти без нотариална заверка :roll:
Не обичам да се предавам,хубаво е да се доуча :)
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот neregistrirana » 21 Мар 2008, 18:20

izymena написа:Да допълня,може да съм добра в някой правен въпрос,но хич ме няма по договори и покани за облагородяване на имоти без нотариална заверка :roll:
Не обичам да се предавам,хубаво е да се доуча :)

Може, но както и сама знаеш, до момента не е установено подобно нещо.
neregistrirana
Потребител

Мнениеот izymena » 21 Мар 2008, 19:18

neregistrirana написа:
izymena написа: до момента не е установено подобно нещо.

Добре.
Но всяка моя грешка може да бъде поучителна и аз да израстна със знания,които даже са ми интересни..
Всичко може да се установи,стига да знаеш какво търсиш и къде да го търсиш. :roll: Аз бих проверила в общината по местонахождение на имота дали има все пак някакви договори/дали се плаща данък на общината/,съмнявам се за едни новопостъпили гости в имота точно 2000 година,където е невъзможно да има какъвто и да е договор с всички наследници и техните подписи.Става въпрос за хр.стоки и застрахователно бюро.Аз даги намеря,пък после който иска ще си види подписите на кои фигурират.
Пусто като ме човърка тоя ЗЗД и подписите и съгласието на всички,като удавник както за сламка :lol: :lol:
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот neregistrirana » 21 Мар 2008, 19:35

Сънаследниците на една вещ (било движима или недвижим имот) са нейни съсобственици. В този смисъл - едно и също е. Макар че не всеки съсобственик е сънаследник.
От другите приказки наистина нищо не ти разбирам. Ако един съсобственик или само няколко от съсобствениците отдават общата вещ под наем, другите имат право на съответния дял от парите. Ако пък съдът е определил до приключване на делбата кои имоти от кого да се ползват, е друго. Какво е отменил ВКС, също не разбрах. :roll:
neregistrirana
Потребител

Мнениеот izymena » 21 Мар 2008, 19:51

neregistrirana" благодаря много,още не е поделен имота,значи са сънаследници,което поединично не им дава право да сключват договор за някакъв имот.
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот izymena » 21 Мар 2008, 20:34

izymena написа:neregistrirana" благодаря много,още не е поделен имота,значи са сънаследници,което поединично не им дава право да сключват договор за някакъв имот.

Последна промяна izymena на 22 Мар 2008, 10:52, променена общо 1 път
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот izymena » 21 Мар 2008, 20:54

Съсобствената вещ е престанала да съществува и,новопостъпилото обстоятелство следва следва да бъде взето предвид.Възивния съд правилно е прекратил производството в съответната част.
Последна промяна izymena на 22 Мар 2008, 10:54, променена общо 1 път
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот izymena » 21 Мар 2008, 21:19

Следва да бъдат преценени жилищните дялове
Последна промяна izymena на 22 Мар 2008, 10:55, променена общо 1 път
Изображение
izymena
Потребител

Мнениеот izymena » 21 Мар 2008, 21:36

И да упомена след няколкото експертизи от вещи лица/което беше години наред/,във възивното решение е упоменато ,че постройките които не са жилищни вече са търговски обекти.
Последна промяна izymena на 22 Мар 2008, 10:56, променена общо 1 път
Изображение
izymena
Потребител

Назад към Имотни казуси