начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Проблем със съсед

Казуси за недвижими имоти

Проблем със съсед

Мнениеот NIKE_3D » 18 Мар 2008, 17:37

Имам следния проблем:Имам построен гараж в двора си,но е залепен за оградата.Гаража е там от далги години но не съм го ползвал.Купих си автомобил и сега съседа ми прави проблеми за гаража.Имаше проблеми и преди години и се наложи на преместя гаража.Сега съм с два автомобила и трябва да използвам изоставения.На какво разтояние трябва да е гаража от оградата или ако е залепен на каква височина.Изискват ми планове за построиките в двора, а гаражат ми няма план.

Благодаря предварително.
NIKE_3D
Нов потребител

Мнениеот Karakochev » 18 Мар 2008, 19:43

А що за "гараж" е този гараж след като го местите нагоре-надолу ?
Karakochev
Потребител

Мнениеот NIKE_3D » 19 Мар 2008, 00:23

гаражите са два.Проблемния гараж е с около 30-40 см. по-висок от оградата.Наклона на покрива е към нашето дворно място, разположението му е такова,че по никакав начин не може да прави сянка в нвговото дворно място,ако вали водата се стича в моя двор, не къртя, не копая основи.Покрива е укрепен с греди, така че да не натоварва оградата.Аз просто искам да си вкарвам колата,за да не седи отван(пазя е от хулигани) и не мога да разбера защо се заяжда.Минаха около 3-4 месеца откакто съм я купил все там я паркирах и нищо не е казал.Лично на мен нищо не е казвал, да се оплаче ако му преча с нещо, ами направо ми идва призовка.Как да си спася гаража.

Благодаря Ви предварително.
NIKE_3D
Нов потребител

Мнениеот georgi07 » 19 Мар 2008, 13:20

Ето няколко момента върху които да помислите:Гаража има ли разрешение за строеж?Кога е построен?Има ли предвиждане за него в ПУП-а?От какво е построен?
Ако имате разрешение за строеж няма проблеми.Но, ако нямате /а май, май е така/ тогава става интересно...И ще трябва да потърсите отговорите на зададените по-горе въпроси.
georgi07
Потребител

Мнениеот naughty » 19 Мар 2008, 15:37

и една идея: за поставяне на гаражна бетонна клетка главоболията в общината са ЗНАЧИТЕЛНО по-малко защото представлява преместваем обект. Бутни стария гараж и си извади от общината документ за поставяне на клетката

http://www.sofiacouncil.bg/inc/print.ht ... ance&id=80
naughty
Потребител

Назад към Имотни казуси