начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Оспорване на завещание

Казуси за недвижими имоти

Оспорване на завещание

Мнениеот izymena » 13 Мар 2008, 15:29

Как ще се оспори завещание в което фигурират имоти с наименование Алфа,Бета,Гама..от имоти с друго наименование Я,Ю,Ъ,Ь..
Завещанието /документа не се представя,лицето не се явява 3 пъти,делото продължава от същия ищец,но самото дело за подялба не продължава поради този факт?
От поземлената има решение,че тези алфи,бети,гами не могат да се върнат поради това ,че попадат в имотите по преписка на всички наследници,не само на въпросния ищец.
Разбира се ,че възражение ще се направи доколкото е идеалната част на всеки наследник,но истинността на документа е притесняващ фактор и разликата в годините на наследниците когато е направено завещанието.Най-малкото е било на 7,а облагодетелственото дете около 30 и над..Не се знае мотивът с който е било направено завещанието/собственикът е бил женен за млада булка почти на възрастта на първото дете,а тя го е взела с няколкото му брака и няколкото деца/,а пък и завещанието е било вписано по някогашните закони,когато е имало възможност да ползваш земята си.По днешните закони връщат собственост на еди кой си,не връщат идеите на някой след като умре.Получава се заварено положение в минало време и сегашни собственици,дори и починали..Много сложно да обясня това което ме интересува..
След като е иземенна някаква собственост от държавата ,то не отпада ли автоматично завещанието като собственикът е бил още жив.Дори и да не отпада,този на който е завещано умира преди да върнат поземлените имоти и той фактически няма нотариален акт,детето му как тогава може да претендира за точно такива имоти по завещание?
Моля питайте нещо ако не е ясно,щото на мен ми е ясно какво искам да попитам,но немога да го оформя като разбираем въпрос..
Но колкото можах,представих си тревогата по този казус :)
izymena
Потребител

Re: Оспорване на завещание

Мнениеот izymena » 13 Мар 2008, 16:28

izymena написа: щото на мен ми е ясно какво искам да попитам,но немога да го оформя като разбираем въпрос..
Но колкото можах,представих си тревогата по този казус :)

Продължавай да тренираш формулировките. Вярвам, че един ден ще се справиш.

Ти пък как се изказа,дали е правилно..Поставяш ми го като предновогодишна дилема за подарък.. ?!:)
Ищеца забавя нарочно,а наследниците са бедни болни пенсионери и като нямат средства умират млади :cry:
Хайде аз другарски питам,трябва да помогна на тези добрите :)
Те са решили да посетят съдията,който ще е назначен преди поредното дело,ама какво ще питат никой незнае :roll:
Аз съветвам най-възрастната да помоли всичките нивички да се разделят на две,като едната част на добрите,другата на тея които издават "смърните" присъди чрез протакане на делото.Това да си каже женицата.Тя е на 78 години,но дъщеря й е с пирони в ръцете от напреднала остеопороза и счупвания на костите,даже неможе да достигне процентите за инвалидност..Всички са с тежки финансови проблеми,а имат хартийки имоти..
Но въпроса ми беше как се оспорва завещанието?
Благодаря ,че се заинтересова и се включи,много си мила :lol:
izymena
Потребител

Мнениеот ykovachev » 13 Мар 2008, 16:55

Безумна нито е безвредна, нито пък й липсва агресия. В случая държи да вреди на себе си и на близките си.
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот izymena » 13 Мар 2008, 17:05

mi_lena написа:
izymena написа:
А ако искаш да помогнеш на добрите, но не знаеш как и действаш по свое усмотрение - най-вероятно ще им навредиш.

Добре :) Ще ги отдръпна от себе си..
:)
Най-вече ме интересуваше,имотите които се върнаха от поземлените комисии са на собственик и номер на нива,как така завещанията не са отпаднали при изземването на земята?Или как се връща нива завещана с името на друг собственик?Даже не съществуват такива ниви,а се спори за няколко декара,щото някой имал завещание с упоменато име и декари,а сега няма такова име,а се иска земята като числа.
Завещанието е вид подарък,не плащаш за него.
Да приемем,че аз съм била собственик на една гума и съм решила да я завещая на някой,но ми я отнема държавата.Значи и дарът не може да се осъществи.Мене ме няма и аз немога да очаквам,че някога ще ми върнат гумата,ама вече по красива,по различна...И не се знае дали ще искам вече да я даря.
По такива логики,ми се щеше да се тълкува,но най-вече че в завещанието пише едно,а сега това го няма и е съвсем друга собствеността.
За другото съмнение към стария документ,който никой още не е видял от делителите,баш ищцата настройва роднините ,че на погребението на собственика през 197.г.някой бил ровил в скрина и обрал всички документи :roll: А само тя претендира с документ,та нещо ми се вижда измамническа работата.Много от децата му не са били поканени и не са знаели че той е починал.
Ми че тя ако мами,няма ли да я лишат от наследство?Как може да не представя документа и да се подиграва с доверието на съдиите?
izymena
Потребител

Мнениеот ykovachev » 13 Мар 2008, 17:40

mi_lena написа:
ykovachev написа:Безумна нито е безвредна, нито пък й липсва агресия.

Безвредна за форума е: Не виждам кой би следвал съветите и (дори да успее да разбере какви са). Всъщност, лайтмотива във всичките и объркани житейски разсъждения е еднакъв - "Разберете се доброволно с мир и любов, щото иначе - лошо" :)
Неагресивна е, освен ако не приемем, че досаждането е вид агресия. Не се държи грубо към никого, не използва обидни квалификации и пр.
Ако не и се обръща внимание, след няколко дни ще си намери друго занимание - напр.: да плете макраме :) :) :)

Да, ако не й се обръща внимание... Ама Вие не сте опитали от агресията й... Не досаждане, директно плюене по участници, които в прав текст й заявяват неща, които не са по нейния вкус...
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот ykovachev » 13 Мар 2008, 17:57

А, те най-резките ги изтриха, пък и тя нещо посмекчи тона... даже напоследък ми става леко симпатична (ама много леко), щото не се заяжда с мен :lol:
И понеже напоследък с Лютия спорите дали Андрешко е положителен герой, на мен Безумна малко ми прилича на Швейк... В стил: "ми заведи му дело, ама да знаеш аз моите роднини кво правят"...
Пък Швейк не може да се определи като отрицателен герой :wink:
Последна промяна ykovachev на 13 Мар 2008, 17:57, променена общо 1 път
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот izymena » 13 Мар 2008, 17:57

ykovachev написа:

Да, ако не й се обръща внимание... Ама Вие не сте опитали от агресията й... Не досаждане, директно плюене по участници, които в прав текст й заявяват неща, които не са по нейния вкус...

Чух всичко,ще си запиша :(
И защо сега така,с какво причиних тези ваши лъжи,защото аз без причина не реагирам..Смятам ,че е човешко качество да се защитиш ако някой те е обидил,но е долно да злословиш и клеветиш безпричинно..
Не мислиш ли? :)
izymena
Потребител

Мнениеот ykovachev » 13 Мар 2008, 17:59

Еййй, таман да я похваля, и тя взе да се разлютява :wink: Не говори за лъжи, Безумна, доста агресивен материал ти изтриха, включително по мой адрес. Това не са лъжи, та недей така, освен ако си позабравила какви ги пишеше...
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот neregistrirana » 13 Мар 2008, 18:14

Имаше някакво обръщение от рода на "мартенци такива", ама не беше точно това... за пръв път чувах такава дума. :lol:
neregistrirana
Потребител

Мнениеот ykovachev » 13 Мар 2008, 18:26

Нещо в смисъл: "мартенки такива, учили, ма не знаят какво" - туй по повод юристите, де :wink:
ykovachev
Активен потребител

Мнениеот neregistrirana » 13 Мар 2008, 18:32

Или мартеници на диалект.
Но като дадох един гугъл, изскочиха предимно сайтове за бъдещи и настоящи майки - "мартенки" по тамошния жаргон са тези, които са родили или им предстои да раждат през март. 8)
Та пак остава неясно какво се има предвид. :lol:

Mi_lena, то никога не е изключено и да е някой зевзек... но не вярвам.

"Стига си ма"... :lol: :lol: а една моя съученичка навремето казваше "стига ти". В единствено и в множествено число, в смисъл "престани" или "престанете".
Последна промяна neregistrirana на 13 Мар 2008, 18:34, променена общо 1 път
neregistrirana
Потребител

Мнениеот Biby » 13 Мар 2008, 18:33

ianeva написа:
neregistrirana написа:Имаше някакво обръщение от рода на "мартенци такива", ама не беше точно това... за пръв път чувах такава дума. :lol:

Да бъдем точни! :D Изразът беше "мартенки" и съм го запомнила, защото тъкмо се чудех дали означава всъщност "партенки" или пък хора, пишещи през месец март! :lol: Но най-много ми харесва следното: "Стига си ма...", не ми се търси сега в коя тема беше :lol:

Това беше към мен :lol:
http://lex.bg/phorum/viewtopic.php?t=28733&start=15
Изображение
Biby
Потребител

Мнениеот Trapped » 13 Мар 2008, 19:09

Имайте предвид, че т.нар "изумена" е доста популярна личност в интернет (особено във форумите). Обиколила е навярно всички що-годе големи български форуми и го прави от години. Аз лично съм поемал инициатива за наказванието й в един друг форум и то защото покрай безбройните й провокации - не вървеше аз да я накажа. Последно чух, че имала собствен форум и се чудех как още не е попаднала тук.

Не знам дали го прави с цел или има някакъв по-сериозен проблем, но няма да се учудя ако се окаже, че тя следва (доста неотклонно и със стръв) някаква конкретна задача.

Та изумена е доста сериозно явление. Ще видим какво ще стане.:)
Аватар
Trapped
Потребител

Мнениеот cleo » 13 Мар 2008, 19:09

"Стига си ма,банан за теб и в изключително изумление ще ти подаря и мойте Гераци със запориран имот.Да се питаш дали някой ще приеме такова дарение,като ти искат решение от делото Confused Rolling Eyes
И въобще с тях не се говори,защото Орландовци е Бояна ТОЧКА:shock: Laughing Laughing ,та имай представа за каква лакомия иде реч,мен ако питаш един имот си струва като му видиш упито,черно на бяло и поделено,то с инат вместо имот само тоалетна хартия......."

Признавам, смях се много. Изразът: "стига си, ма", нямаше да мога да го разтълкувам без насоките, дадени от neregistrirana.
Някъде из форума, четох че г-ца izymena не е юрист, а брокер на недв. имоти, в което разбира се няма нищо лошо. Та в тоя ред на мисли, иде да й признаем, че сигурно е попрочела някой и друг учебник или статия, а що не и глава от някой закон, все пак използва правни термини - напр. "запориран" имот, цитира и разпоредби - "288чл."

Като цяло тя за мен е "Хммм, мистерия" (да цитираме генерала :) )
Аватар
cleo
Потребител

Мнениеот izymena » 13 Мар 2008, 23:59

Ето ме 8)
Та кой ме е наказал?Не че немога да обновя програмата с некой друг номер и пак да си влеза там където се заяждат щото знам повече от тях и като вещ в занаята и даже в завърти некой адвокат и му лази по законините мисли,ама щом сте рекли ще се пробвам да стана по-добра и по-устойчива,но обичам да обяснявам по мой си детективски начин и не ме бройкайте за брокер или щатски съветник,аз просто е ...съм жена...
Плашещо е ,ама е приемливо,зависи от гледната точка :roll: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Стига си ма е по-добро обръщение от "Коя си ти маа" :lol: 8) :wink:
Аре кефа беше за мен и понеже бях на рожден ден и даже танцувах и всички ми се възхищаваха,имате по едно от мен ...благодаря за "комплиментите"...Значи се забелязвам с толерантността и търпението си отдалече,ах сладури такива,какви сте ми мънички..а аз какъв стаж имам..Особено детективски,и аз незнаех,то така се раждаме някои с образование от детство..Когато ни изкривят правдата,да видиш като хванеме точилката,кви закони се бълват из под масата..Това в семеен шеговит стил :wink:
Иначе според мен един адвокат за да е на върха в кариерата си на първо място трябва да е мнителен,строг,взискателен,подреден...което естествено преобръща живота му ,за едните пари...ама айде простено да им е..Всеки обича да харчи :lol: :lol:
http://www.vbox7.com/play:1b34b65f
http://www.vbox7.com/play:15f2a8e7
Аре от мен да мине,за тези които ме ненавиждат,ама на мен така ми е кеф,то се калихме през годините ,устояваме на закони :roll: :lol: :lol: :lol:
izymena
Потребител

Мнениеот izymena » 15 Мар 2008, 19:19

Мисля да направя възражение на искането поради непредставяне на документа на ищцата по завещанието,с което явно се цели да почине и единственото останало живо дете на собственика, за да не се разпознае почерка при саморъчното завещание/ако е такова/.
Иначе темата и въпросите ми се свеждаха до чл.41 ал.1 от ЗН :wink: :lol:
"Чл. 41. (Попр. - ДВ, бр. 41 от 1949 г.) (1) Отчуждението изцяло или отчасти на една завещана вещ отменя завета относно това, което е отчуждено, дори и когато вещта бъде отново придобита от завещателя или когато отчуждението бъде унищожено по други причини, а не поради порок в съгласието. "
Това когато бъде представен документа и ми бъде връчен препис :roll:
Като имам предвид и завещаната вещ по ЗН,като предмет на наследство /движимо или недвижимо/,а не на лична собственост по ЗС/телевизор,чоропогащник,тиган/и в никакъв случай по НК/вещ,предмет,имущество/.
izymena
Потребител

Назад към Имотни казуси