начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Продажба на съсобственост без уведомление на съсобствениците

Казуси за недвижими имоти

Продажба на съсобственост без уведомление на съсобствениците

Мнениеот scila » 29 Фев 2008, 08:21

Възможно ли е да се продаде съсобственост без да се уведомят останалите съсобственици или да са били уведомени чрез държавен вестник и да не са разбрали? Става въпрос за апетитна зем.земя от 13 дка с 6 наследника - братя и сестри. Миналата седмица 3 от тях са продали техният дял, като само един от останалите трима е получил нотариална покана за изкупуване на имота.
Агенция за недвижими имоти от една година притискаше собствениците да продадат имота. Брокерите ходиха при всеки във дома му , с готови предварителни договори (попълнени с личните данни!!!) да ги подписват.Двама от съсобствениците се водят по лични карти , че живеят в София, но от години живеят на село, като са оставили жилищата на децата си. Брокерите ги е завел единият от наследниците на село ,в къщите им,за да ги накарат да продадат имота си.Сега оправданието на продалите съсобственици е, че не могли да ги намерят, за да ги уведомят за продажбата. След като знаят адреса на съсобствениците си,защо не са ги уведомили на тези адреси или трябва да бъдат уведомени само на адреса по лична карта?
scila
Младши потребител

Мнениеот scila » 29 Фев 2008, 11:39

Ако бях поне брокер щях да знам какво да направя, но не си давам имота за жълти стотинки. Особено след като някой прави страхотен удар изкупувайки земите около магистрала Люлин, още преди да беше обявено трасето за по 3-8 Е на кв.м. и да ме изнудват , и да ме заплашват разни брокери пак няма да го продам за такива пари.
scila
Младши потребител

Мнениеот scila » 29 Фев 2008, 13:09

Благодаря Ви Ianewa, разговарях с адвокат и веднага завеждаме дело.Притесняваше ме само на кой адрес трябва да бъдат изпратени писмата от нотариуса. Не зная все още цената на имота, но ще видиме. А и искам да спрат да ме притесняват брокери за продажба. От тук нататък се доверявам изцяло на адвоката си.
scila
Младши потребител

Мнениеот izymena » 29 Фев 2008, 15:28

scila написа: веднага завеждаме дело.

Може би незнаеш,но това са дела които протичат дълго време и като имате предвид че 13/6=2.166 кв.м,а по закон поже да има поделяемост при вас само ако нивата/земеделската земя/ е 3*6=18 декара и то една нива обща,а не съставляваща имот от няколко в общ сбор 18 :twisted: Така ,че и да заведеш дело рискуваш,първо да изпуснеш клиент или сделка,второ при едно национализиране на имота за държавни цели,както имаше тема за Иваняне/подобно/ще ви изплатят 4-5 хиляди и като ги разделите на 6,се получава по-малко от полицейска заплата :lol:
Че колко пък да са жълтите стотинки,та съвсем да искате да не се вразумите и за долброто ви даже?Не мислете че Люлин е Бояна,хаха...то и аз имам подобен проблем...ма на мен Орландовци в първия момент ми се видя Банкя,после размислих,че даже и се присмях на себе си..
Или вземате нещо или рискувате и да не вземете почти нищо."Инат две къщи разваля" има една такава поговорка.
Вижда ви се малко,а не можете с малкото да изкупите другите дялове,значи претенциите са ви без покритие.В такъв случай,те могат да продадът своите дялове ,след като не желаете за същата сума да им платите и вашите два декара остават в нищото,по средата,без път,без перспектива,а недай си боже да се разболеете,тогава за още по-малко стотинки може и никой да не ви го купи и имота в 2 на един заедно с вас..Жалко е ,че има такива богаташи които си играят с наште имоти/чалко е че е допуснато да се перат пари /,но където е текло,все ще си тече,а вие не се лакомете ми помислете?!!!Да не стане ,че лаком ...,кръв .... :roll:
Споделете колко предлагат за този район,на главна улица ли е,има ли път до него ..или е посредата на нищото?
То и нашто е било в началото,но са го върнали в средата на нищото и наистина може да ни затворят,ама нямам пари да сменям квотите на земята,а и всички на които собственика е завещавал някога други апетитни имоти,и те се стискат и те не отстъпват..Нашто е като Гераците,даже не ни уважават като наследници и ни изнудват с протакане и жалби на делото,ако не им дадем един от имотите в Локорско/до жилищните сгради /първа нива за 6 хиляди лева-1 декар и 0 метри :shock: :shock: :shock: Този който го иска,не идва на делата и не носи някакви завещания,и делото даже не е и прекратено,ами ще чакаме насрочване на дело..И така от 2002 година..Докато не отиде и на търг и хептен за жълти стотинки,както и вие щом сега не си позволявате да ги изкупите,значи и тогава няма да можете,а те ще ви надцакват по малко,но може и да не платят за определените 6 месеца и така да се проточат делата до 25 години ако щеш..Помисли си и не дразни излишно,преди да заведе дело и иск,пък преди всичко премислете и вижте всички отрицателни и недостатъци,защото имате имот,ама по вашта логика имате само хартийки за тоалетната и за ковчега ако щеш..
Съвсем приятелски отговор,та колко струват вашите жълти стотинки? :)
izymena
Потребител

Мнениеот scila » 03 Мар 2008, 09:05

izymena,явно сте много назад с "материала".Всички земи за магистрала Люлин , вече са отчуждени, иначе не можеха да започнат строителството й . Другото което е , че имотите подлежат на регулация и параметрите за УПИ са различни от тези за нива. Орландовци никога няма да бъде Бояна, но Мало Бучино е равностойно на Банкя след като за 7,5 дка нива са платени сто и .......... хиляди евро.Не знам какви са полицейските заплати, но пишете като неподготвено брокерче от агенция за които е важно да вземат парите на хората, но не и да свършат работа. Имам доверие на адвокатът си за делото, както и когато продавам имот го продавам с адвокат, а не с агенция.Колкото до моите претенции спрямо имота имат достатъчно покритие за разлика от кашите, които вие сте си забъркали без покритие и без адвокат. По добре пишете като другите във форума "консултирайте се с адвокат", (ако имате нещо общо с тази професия)отколкото да пишете глупости неподготвена.
scila
Младши потребител

Мнениеот izymena » 03 Мар 2008, 11:32

scila написа:izymena,явно сте много назад с "материала". По добре пишете като другите във форума "консултирайте се с адвокат", (ако имате нещо общо с тази професия)отколкото да пишете глупости неподготвена.

Ахаха,толкова общо имам с адвокати,че ми е непонятно как с 30 годишна практика,при дело дори и с решение от вкс,то този юрист не знае ,че всичко по всякакъв начин се придържа към стария 288 чл.от гпк,хахаха
Е как да кажа отидете при адвокат и 25 години може да не си вземете полагащото ви наследство,ако трябва се разведете,или нищо не мога да направя докато те имат изпълнителен лист,а вие нямате никакво решение във ваша полза за да образувате дело за въвод и евентуално да си възвърнете това което може би ще може да докажете като пропуснати ползи,връщане на наеми и покъртителното рушене на жилищните сгради до довеждане на неподеляемост заради 288а/.
Аз съм другар,споменах че гражданския ми дълг не позволява да бъде въвлечен някой в заблуждение,което ме прави повече от адвокат..
Ми ти за какво си,точно за да ме допълниш или опровергаеш,за да има правилно разглеждане на въпроса..
А Люлин въобще не ме интересува,щото столицата при всички положения ще се разраства и съвсем естествено е ,че съседа ти като реши да сменя квотата,то и ти все някога ще можеш.
Зависи доколкото позволява доброволната делба или имоти в делба с търг :roll: Някои работи продължават,и ми беше мисълта ,че точно с ината на хората ,наследниците умират ,което е съвсем умишлено според мен и е ненаказуемо.
А за продадеш свой собствен имот ,ама хич не ти трябва адвокат,нито посредник :lol: :lol: :lol:
izymena
Потребител

Мнениеот antoanetka » 13 Мар 2008, 17:14

ако са прикрили продажбата като дарение ...
antoanetka
Младши потребител

Назад към Имотни казуси