начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Разрешение за строеж-срокове за издаване

Казуси за недвижими имоти

Разрешение за строеж-срокове за издаване

Мнениеот em_gibg » 12 Яну 2008, 11:17

Имам разрешение за строеж 5 категория- преустройство на жилище в хостел, от 3.12.2004г. Нямям заповедна книга, защото на 3.07.2007г подадох документи за преработка, добавяне на бани по стаите. След това мислех да наема фирма надзор за заповедната книга. Но в УАГ ме мотаха до 7.01.2008г и ми казаха че сега трябва да презаверявам старото разрешение по чл 153 ал 3 и след това да получа разрешение за преработка по чл154. Какво мога да направя? Какви са сроковете за разрешения ?
em_gibg
Нов потребител

разрешение за строеж

Мнениеот george92 » 17 Яну 2008, 10:35

Разрешението за строеж губи правна сила ако не сте дастигнали кота било до 5 год. но вие имате преустроисво и сте го достигнали когато е строена сградата.Освен това в любимия ми ЗУТ има член които казва че узаконяването се извършва по реда по които е издадено разрешеието.Предполагам питането Ви в УАГ е било устно(без доказателства)и новият проект е направен от лице свързано с този който ви отговорил.
Не съм адвокат, но изтърках стълбите на УАГ,ДНСК,общини.Корупционната им схема е една и съща.
george92
Нов потребител

Назад към Имотни казуси