начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Пълномощно

Казуси за недвижими имоти

Пълномощно

Мнениеот Adrenal2 » 12 Дек 2007, 10:13

Как се анулират пълномощни?
Има ли наредба или закон, който да уточнява вида, сроковете и давността на пълномощните?
Длъжен ли е упълномощения да уведоми пълномощника за вида на акциите, които възнамерява да предприеме по пълномощното, и какви действия е извършил по точките, даващи му права за това?
Ако например продаде или закупи недвижим имот-собственост на пълномощника, длъжен ли е да го извести - писмено или устно, длъжен ли е да му предаде документите за извършеното по имотите?
Adrenal2
Младши потребител

Мнениеот rts » 12 Дек 2007, 10:55

Трябвало е преди да давате някому пълномощно да си зададете този въпрос и да се консултирате с адвокат.
В зависимост от пълномощното могат да се предприемат различни действия за защитата Ви.
Искренно Ви съветвам да посетите адвокат.
rts
Активен потребител

Мнениеот Adrenal2 » 12 Дек 2007, 11:05

Само чрез адвокат ли може да стане това анулиране на пълномощни?
Adrenal2
Младши потребител

Мнениеот barri » 12 Дек 2007, 11:33

ами ако можехте сам нямаше да сте тука и да задавате такива въпроси, нали така????
barri
Потребител

Мнениеот edeam » 13 Дек 2007, 10:11

скъпа KCN_kg
докога ще продължаваш да пишеш глупости в мненията на хората?това е форум за взаимопомощ и такива бездарници като теб нямат място в него.имам чувството че по цял ден висиш в нета и се чудиш къде и каква глупост да напишеш.
тук пишат обикновени хора със своите проблеми,а ти допълнително наливаш масло в огъня с твоите безмислени и безполезни коментари,целящи единствено натрупване на повече мнения.ако някой обикновен човек зададе въпрос твоя съвет е-обърнете се към адвокат.ако юрист обаче попита нещо за теб той е некадърник.е тогава кой може да пише тук според твоите критерии?
ако тук модовете не си затваряха очите отдавна щеше да получиш забрана да избиваш комплексите тук.
нарочно мнението е на ТИ,тъй като ти не заслужаваш моето уважение.
микой персонално не е искал твоето мнение,за да бъдеш крайна инстанция дали хората ще се обърнат към адвокат или не

П.П-моля тоя път модовете да ми оставят мението подълго да могат повече хора да го видят
edeam
Младши потребител

Пълномощно

Мнениеот Adrenal2 » 13 Дек 2007, 12:27

Изумяват ме отговори като"иди на адвокат", и "ако можеше сама да го направиш нямаше да питаш в този форум". Този форум е за взаимопомощ и инфантилни отговори не ми трябват. Ако имах парите за да заплатя таксата на адвокат, нямаше да питам тук. Това ми е отговора. Но при пенсия от 120 лева на месец ми отговорете кога ще събера сумата от 250 лв за да платя на адвокат и всички разходи, които трябва да се заплатят отгоре за проверки и справки. Това означава, че три месеца не трябва да ям, да плащам ток,вода, телефон и други консумативи в годината, за да мога да си защитя правата. Някой да се е замислил за това? Защо тези които имат пари имат и права, а тези които имат недвижими имущества, но вече са на пенсия, нямат възможност да се защитят от лакомията и алчността.
Мога да допълня само, че изисква много труд, енергия и самодисциплина за да си честен човек, но да си нахален, злобен и алчен е въпрос само на една емоция-само на едно усилие и е лесно да се подадеш на нея - за това не се изисква нито разум, нито дисциплина на чувствата, нито усилие на волята.
И когато беззащитните търсят отговори от знаещите и можещите, не е необходимо да ги иронизирате, за да покажете превъзходство, защото знанието се придобива, но финеса и добротата се носят в сърцето от рождение.
Специални благодарности на ЕДЕАМ за защитата и добронамереността, която прояви към мен.
Адренал2
Adrenal2
Младши потребител

Мнениеот jojobba » 13 Дек 2007, 13:29

Голямо заяждане :-) Големи лични драми в този форум :-)
Адренал 2 - просто отиди при нотариуса, който ти е заверил пълномощното, той ще ти напише и завери оттеглянето. Естествено оттеглянето е хубаво да бъде съобщено на упълномощения, въпреки че след тази дата действията му са недействителни.
За съжаление и нотариуса ще си вземе таксата за оттеглянето.

А ако искате да проверите какво от имуществото Ви някой е продал с пълномощното, което сте му дали - наравете си справка по ЕГН в служба по вписванията - там ще излезе всичко!

Успех
jojobba
Младши потребител

Пълномощно

Мнениеот Adrenal2 » 13 Дек 2007, 14:04

Ей този отговор ми трябваше. Незнаех как да формулирам молбата си. Ходих няколко пъти при различни нотариуси, но те не знаеха какво точно да направят. В повечето случаи ми отговаряха, че не може да се разваля пълномощно (вечно е); че ми е необходим адвокат; или че пълномощните са невалидни след една година от издаването им и не трябва да правя нищо; че ако няма упоменат срок за валидност на тях са вечни и не могат да се развалят. Изобщо, колкото нотариуса, толкова и отговора.
Adrenal2
Младши потребител

Мнениеот novata » 13 Дек 2007, 14:12

jojobba написа:Голямо заяждане :-) Естествено оттеглянето е хубаво да бъде съобщено на упълномощения, въпреки че след тази дата действията му са недействителни.

Ха! "Хубаво" било! Малеееееееей...
novata
Младши потребител

Мнениеот barri » 13 Дек 2007, 14:15

Бил си при нотариус и той ти е казал, че не знае какво може да се направи??? Ами ако си се държал толкова нахално колкото и тука, пак добре, че не са те изхвърлили с ритници. По-горе колегата ти е пейстнал извлечение от закон,ама кой гледа. Може би и във връзка със земеделската земя получихте инфантилни отговори??
barri
Потребител

Мнениеот Adrenal2 » 13 Дек 2007, 14:45

-"Ами ако си се държал толкова нахално колкото и тука, пак добре, че не са те изхвърлили с ритници. По-горе колегата ти е пейстнал извлечение от закон,ама кой гледа. Може би и във връзка със земеделската земя получихте инфантилни отговори??"-

Да бе, този който търси отговори е нахален, а пък този който си изкарва хляба с отговори на въпроси може да раздава ритници на питащите за да си спечели паричките, дори и да не знае отговорите.
Adrenal2
Младши потребител

Назад към Имотни казуси