начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Вписване на искова молба

Казуси за недвижими имоти

Вписване на искова молба

Мнениеот stoianov7 » 12 Дек 2007, 15:33

може ли да ми помогнете по следния казус :
Лице придобива имот с постановление за възлагане от Съдия изпълнител след извършена цесия между него и банката кредитор .Преди влизане в сила на постановлението за възлагане , длъжника прави вписване на искова молба на осн.чл.26 ЗЗД за разваляне договора за цесия . Делото не е приключило . Въпроса ми е как може да се заличи вписването на исковата молба след като няма влязъл в сила съдебен акт .
stoianov7
Младши потребител

Re: Вписване на искова молба

Мнениеот Magnollia » 12 Дек 2007, 16:32

stoianov7 написа:може ли да ми помогнете по следния казус :
Лице придобива имот с постановление за възлагане от Съдия изпълнител след извършена цесия между него и банката кредитор .Преди влизане в сила на постановлението за възлагане , длъжника прави вписване на искова молба на осн.чл.26 ЗЗД за разваляне договора за цесия . Делото не е приключило . Въпроса ми е как може да се заличи вписването на исковата молба след като няма влязъл в сила съдебен акт .

На основание чл.26 от ЗЗД? На кое от основанията? И не може само така да е формулиран иска.

Вписването не може да се заличи докато делото е висящо.

Извинявам се предварително, но ми е странно как длъжника може да иска обявяване на договора за цесия за нищожен. Той не е страна. Само дължи. Сега би следвало да дължи на друг. Това е!
Аватар
Magnollia
Потребител

Мнениеот stoianov7 » 12 Дек 2007, 16:44

всъщност цесията се атакува от трето лице което е дало обезпечението по кредита .Основанието е , че не е уведомено от банката за прехвърляне на вземането .Проблема е , че цесията има за предмет вземане , а не недвижим имот и не би трябвало въобше да бъде вписана исковата молба .
stoianov7
Младши потребител

Мнениеот stoianov7 » 12 Дек 2007, 16:45

всъщност цесията се атакува от трето лице което е дало обезпечението по кредита .Основанието е , че не е уведомено от банката за прехвърляне на вземането .Проблема е , че цесията има за предмет вземане , а не недвижим имот и не би трябвало въобше да бъде вписана исковата молба .
stoianov7
Младши потребител

Назад към Имотни казуси