Здравейте , имам следния проблем : В процес на продажба съм на апартамент към който има и таванска стая , искам да я продам отделно от апартамента на съсед от входа. Xодих при нотариуса който ще изповядва сделката с апартамента и той ми каза че не мога да продам таванската стая отделно , че тя си вървяла с апартамента ! Вярно ли е това и ако не какъв е реда за осъществяването на продажбата ?
Благодаря предварително !
С поздрави : Павлин Петков
- Дата и час: 29 Ное 2024, 21:28 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Продажба на таванска стая ?
|
|
3 мнения
• Страница 1 от 1
Сигурно трябва да се обособи като отделен имот,трябва да има отделен партиден номер за ток и вода .А освен това таванската стая описана ли е в нотариалния акт на апартамента и ако е трябва да има делба на имота и нови два отделни акта .Нещо такова.
Предполагам ,че докато направите всичко това тази т.стая ще ви излезе златна ,по-добре си помислете дали си заслужава .
Предполагам ,че докато направите всичко това тази т.стая ще ви излезе златна ,по-добре си помислете дали си заслужава .
"Може и да съм мечтател ,но не съм единственият." Джон Ленън
- BOJKOVA
- Младши потребител
Делба е онова, което се прави между съсобственици, за да се прекрати съсобствеността; тук имаме един собственик.
За да се продаде таванска стая на съсед от входа, не е необходимо тя да е самостоятелен имот. Просто ще стане част от апартамента на съседа. Но трябва Вашият апартамент и без нея да продължи да отговаря на изискванията за жилище, т.е. да има още едно складово помещение освен тавана. Или, примерно, да престане да бъде жилище и да се превърне в ателие.
Практически какво точно се прави, не знам. Не съм го правила.
Интересно, че напоследък тук това е май третата подобна тема. Всички са тръгнали да си продават таваните.
Сутринта пускаха по радиото "Imagine" - този цитат бил оттам (точно снощи го прочетох в някое друго Ваше мнение).
За да се продаде таванска стая на съсед от входа, не е необходимо тя да е самостоятелен имот. Просто ще стане част от апартамента на съседа. Но трябва Вашият апартамент и без нея да продължи да отговаря на изискванията за жилище, т.е. да има още едно складово помещение освен тавана. Или, примерно, да престане да бъде жилище и да се превърне в ателие.
Практически какво точно се прави, не знам. Не съм го правила.
Интересно, че напоследък тук това е май третата подобна тема. Всички са тръгнали да си продават таваните.
Сутринта пускаха по радиото "Imagine" - този цитат бил оттам (точно снощи го прочетох в някое друго Ваше мнение).
Citrus sinensis от семейство Седефчеви
-
portokal - Старши потребител
3 мнения
• Страница 1 от 1
|
|