- Дата и час: 29 Ное 2024, 21:29 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Договор за наем- прекратяване
|
|
13 мнения
• Страница 1 от 1
Договор за наем- прекратяване
Когато в договора за наем изрично е написано - "при неплащане на наема повече от 5 дена след крайната дата договора се счита за прекратен и НАЕМОДАТЕЛЯ може да влезе във владение на собствеността си " - може ли да се избегнат съдебните дела
- antoanetka
- Младши потребител
Защо наемателя да не може да бъде изгонен след като писмено се е съгласил с условията на договора..?
- antoanetka
- Младши потребител
Агенцията, която даде апартамента ми под наем, го има като точка в стандартния си договор.
И на мен ми е любопитно дали има значение тази точка от договора.Защото практиката показва,че е по- лесно да се разведеш, отколкото да осъдиш наемател да си излезе.
И на мен ми е любопитно дали има значение тази точка от договора.Защото практиката показва,че е по- лесно да се разведеш, отколкото да осъдиш наемател да си излезе.
- ciara
- Младши потребител
При неплащане на наем по добре клауза : 1000% за всеки изминат ден закъснение и освобождаването на имота. И "съдия изпълнител" ще си свърши рботата.
Срещу нахални хлебарки и наематели само Райд.
Срещу нахални хлебарки и наематели само Райд.
- iwanow
- Потребител
не се обиждай, но това че в някоя агенция имат откраднат от някъде стандартен договор за наем или пък че правят справки в СВ, не означава, че имат юристи или пък че са такива. Защото ако бяха нямаше сега половината теми в форума да ги има. Всички щяха да са щастливи и без проблеми. А сега какво е, всяка втора тема е за прекратяване на договор за наем.......брокерска работа
- barri
- Потребител
Ами като ангажирате агенции , вместо адвокати - така се получава!
А после циврите по форумите за помощ !...[/quote]
Хайде сега ,
и да си дам апартамента под наем,трябва да наема адвокат ,така ли?
Имам предложение за теб - защо не си пишеш и банковата сметка отдолу - да ти излиза автоматично, когато дадеш някакъв отговор.
Обаче - само на смислени отговори - за катинки не се заплаща.
А после циврите по форумите за помощ !...[/quote]
Хайде сега ,
и да си дам апартамента под наем,трябва да наема адвокат ,така ли?
Имам предложение за теб - защо не си пишеш и банковата сметка отдолу - да ти излиза автоматично, когато дадеш някакъв отговор.
Обаче - само на смислени отговори - за катинки не се заплаща.
- ciara
- Младши потребител
ами то затова сме на този хал, защото разни тарикати си мислят, че няма значение какво се подписва, важното е как ще го използва за размотаване на собственика после, да си живее без да плащ
- berbo
- Младши потребител
Много сте интересни, хем викате че какъвто и да е договора не може да се избегнат делата ако има проблеми, хем "наемете си адвокат да ви го направи" . И договорите на някои агенции може да не са подготвени от юристи, ама не е за всички - то....винаги има гнили ябълки както и сред колегите ви "ЮРИСТИ". Не може всички да са под общия знаменател.
- antoanetka
- Младши потребител
antoanetka, разликата между проблемите по един договор и липсата на такива понякога може да е една дума само. Само човек , който знае как се тълкуват нещата може да ви даде съвет дали да подпишете нещо, написано по определен начин, или да не го подписвате. Едва ли един брокер има тези познания, едва ли един брокер чете тълкувателни решения или пък практика на съдилищата. Защото всички пеете против адвокатите, обаче рано или късно пак до нас стигате.
- barri
- Потребител
Нямам нищо против адвокатите още повече, че и аз съм студентка по право просто много същества почнаха да се наричат "адвокати" .
- antoanetka
- Младши потребител
13 мнения
• Страница 1 от 1
|
|