- Дата и час: 29 Ное 2024, 21:40 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
къща от два етажа - надстрояване
|
|
2 мнения
• Страница 1 от 1
къща от два етажа - надстрояване
Здравеите,ако може някой да ми отговори.Имаме къща от два етажа,в която ние живеем на втория етаж.Първия етаж е продаден през1966г.,като собствениците на пържия етаж не са купували таван,въздух.В нотариалния акт е записано, тавана,въздуха и евентуално хадстрояване на същата сграда не се продават те се запазват за собственика и при евентуално надстрояване същото може да се извърши без да е нужно съгласието на новия собственик купувач ,като се счита че със настоящия акт му е дадено правото за надстрояване имащо силата на нотариален акт за суперфиция.В момента изготвихме документи за надстрояване, собствениците от първия етаж ни заплашват че ще ни спрат строежа имат ли някакви права,като и целият двор е наш, те имат право само да преминават. Моля отговорете?
- dara72
- Младши потребител
По принцип избягвам да пращам питащите при адвокат, защото като знам какви доктори има...
Но във вашия случай е наложително да се обърнете към специалист по вещно право, които да погледне нот. акт и да ви обясни какво е продадено и какво купено.
А аз така и не разбрах на кой се "счита", че е учредена суперфицията-на стария или на новия собственик.И тъй като става въпрос за сериозен материален интерес не ми се иска да пиша свободни разсъждения и предположения.
Ако искате да сте малко по-подготвени за консултацията прочетете чл.149 от ЗУТ.
Но във вашия случай е наложително да се обърнете към специалист по вещно право, които да погледне нот. акт и да ви обясни какво е продадено и какво купено.
А аз така и не разбрах на кой се "счита", че е учредена суперфицията-на стария или на новия собственик.И тъй като става въпрос за сериозен материален интерес не ми се иска да пиша свободни разсъждения и предположения.
Ако искате да сте малко по-подготвени за консултацията прочетете чл.149 от ЗУТ.
- georgi07
- Потребител
2 мнения
• Страница 1 от 1
|
|