начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Повреден електромер и наематели

Казуси за недвижими имоти

Повреден електромер и наематели

Мнениеот popara » 22 Ное 2007, 14:04

Здравейте, живея под наем, повреди се елекромерът и навъртя голяма сума, сега ще трябва да се плаща за проверка и ремонт. Интересува ме за чия сметка са тези разходи, аз мисля, че за собственика, защото елекромерът си е негов, но не съм сигурна. Ще съм благодарна на всеки компетентен, който ми помогне. Поздрави!
popara
Нов потребител

Мнениеот RamzesII » 22 Ное 2007, 16:56

В същност собственик на електромера не е собственика на жилището, а съответното електроразпределително дружество, така че то би трябвало да си отстрани повредата, но зависи какво е записано в общите им условия.
RamzesII
Нов потребител

Мнениеот popara » 22 Ное 2007, 18:21

Мерси за отговорите :D , в договора ни е записано, че дребните поправки от използването на жилището са за наша сметка, а другите повреди - за наемодателя, пък и нали партидата за тока е на негово име, значи той трябва да се занимае с ремонта. Така си мисля, не е ли вярно? Надявам се да не досаждам. Хубава вечер :D
popara
Нов потребител

Мнениеот iwanow » 24 Ное 2007, 03:07

Не е Ваше задължение проверката и ремонта електромера. Отчитащите уреди са собственост на наемодателя или на ел. снабдителното д-во и проблема си е техен, но интереса е Ваш.
За това помислете :roll: , спокоиствието и разправийте също си имат цена.
А изразеното мнение на barri за блондинките е по-скоро изключение, всичко се опрделя от визията, характера и възраста.
iwanow
Потребител

Назад към Имотни казуси