начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Вписване на договор за наем

Казуси за недвижими имоти

Вписване на договор за наем

Мнениеот Мирела » 10 Сеп 2005, 15:16

Колеги, бихте ли ми казали, при Договор за наем на недвижим имот, от кого се подава молба за вписване в службата по вписванията-от наемателя или наемодателя??? Благодария Ви предварително.
Мирела

Мнениеот ivailast » 10 Сеп 2005, 15:57

Чл. 8 ПВ - Вписването на нотариалните актове по чл. 4, буква "а" се извършва по писмена молба на нотариуса, който ги е извършил, а на всички други актове или преписи от тях по чл. 4, букви "б" - "и" - по писмена молба на страните, на нотариус и на всеки, който има интерес от вписването.
Аз подавам молбата подписана от двете страни.
ivailast
Младши потребител

Мнениеот Мирела » 12 Сеп 2005, 09:21

Благодаря!!! В моя случай договора е между Общината и физическо лице.
Мирела

Мнениеот religia » 20 Ное 2007, 12:34

Може ли да помоля някой да ми покаже една такава молба до съдията по вписванията? Има ли някакви такси които се плащат при вписването на договора?

Благодаря Ви,
religia
Нов потребител

Мнениеот ivankavrakov » 20 Ное 2007, 14:05

В общината, където работя, молбата за вписване на договор за наем или продажба на недвижим имот се прави от името на двете страни до Службата по вписвания. Таксата за вписване се поема от куповача / наемателя. Агенцията по вписвания има собствена тарифа - 0,01% от материалния интерес + 3 лв. за препис.
ivankavrakov
Потребител

Назад към Имотни казуси