Здравейте,
искам да помоля, ако някой някога се е сблъсквал с подобен проблем на моя да ми помогне, като ме насочи към практика, тъй като аз не намирам такава или към теория, която ще ми даде възможност да се опитам да се справя със същия.
А проблемът ми се състои в това, че неможем да изпълним изискванията на чл.43 ал.1 от ЗУТ, а именно да осигурим необходимите места за паркириране, респ. гариране, има осигурени такива, но не са достатъчни, поради което имам проблем с Общината.
Знам, че темата паркоместа е коментирана във форума, потърсих, но не намерих нищо, което да е сходно с моя проблем. Ще бъда благодарна, ако някой може да ми даде съвет, как да се справя с проблема, да ми посочи "вратичка", чрез която да успея да се измъкна от разпоредбата на чл.43 а.1 ЗУТ
Благодаря
- Дата и час: 29 Ное 2024, 21:42 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
чл.43 ЗУТ
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
В чл.43, ал.2 е предвидено:
Изключения от разпоредбата по ал. 1 се допускат от органа, който следва да издаде разрешението за строеж, когато нормативно необходимите места за гариране и/или паркиране не могат да бъдат осигурени в границите на урегулирания поземлен имот поради технически или нормативни причини, като: размери и/или наклон на урегулирания поземлен имот, хидрогеоложки условия, санитарно-охранителни зони и други при условия, определени в наредбата по чл. 13, ал. 1.
Би следвало да се позовете на тази разпоредба или да предвидите по инвестиционния ппроект да бъде намалена необходимостта за ползване на паркоместа.
Не става ясно от въпроса Ви какво допълващо застрояване предвиждате.
Вижте и наредбата, дали може да извлечете нещо от нея.
Изключения от разпоредбата по ал. 1 се допускат от органа, който следва да издаде разрешението за строеж, когато нормативно необходимите места за гариране и/или паркиране не могат да бъдат осигурени в границите на урегулирания поземлен имот поради технически или нормативни причини, като: размери и/или наклон на урегулирания поземлен имот, хидрогеоложки условия, санитарно-охранителни зони и други при условия, определени в наредбата по чл. 13, ал. 1.
Би следвало да се позовете на тази разпоредба или да предвидите по инвестиционния ппроект да бъде намалена необходимостта за ползване на паркоместа.
Не става ясно от въпроса Ви какво допълващо застрояване предвиждате.
Вижте и наредбата, дали може да извлечете нещо от нея.
- may_baych2002
- Потребител
така наречената вратичка се намира в ал.2 на чл.43 ЗУТ във връзка с Наредбата №7. Допуска се възможност за намляване на местата за гариране наполовина, но тъй като от изложението на проблема не е ясно за какво точно иде реч мога да ви кажа само това.
- kardi
- Младши потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|