Здравейте,
вярвам, че ще можете да ми помогнете по следния казус:
Баща ми притежава два апартамента, различни по квадратура. Бихме искали да разделим апартаментите, като аз взема по-малкия от двата и декларирам ( по някакъв начин), че няма да имам претенции към другия, който ще остане за брат ми. В по-големият ще останат да живеят брат ми и родителите ни, а аз ще получа веднага по-малкия. Делбата е на основания, че аз получавам по-малкия, но веднага, а брат ми по-големия, но ще трябва да го дели с родителите ни.
Как да ги разделим приживе за да е сигурен баща ми, че и двамата ще сме осигурени.
Надявам се, че го обясних ясно и очаквам вашите отговори и коментари.
Благодаря.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 21:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
как да поделим наследството приживе
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Също така и освен "приживната делба" историята на криминологията и криминалистиката познава и сприятеляване със съдбата за ускоряване момента на самото откриване на наследство. За повече подробности- към кварталната врачка и други специалисти по направления.
Бр-р-р-р, страшничко звучи заглавието, наистина.
Бр-р-р-р, страшничко звучи заглавието, наистина.
- Julyan
- Потребител
Няма нищо страшно, нито пък неморално! Делба- дарение и делба- завещание! Справка- лекциите по Насл. П. А за питащият- идете при адвокат, който да Ви изготви документите.
Rara avis in terris
-
bebitor - Активен потребител
Страшничко звучи, така е! Но това е живота, понякога е страшничък и груб. Свидетел съм на не една делба, която е разделила братя, сестри, съпрузи. Смятам, че делбата приживе е нещо съвсем нормално и урежда тези малко страшнички и грубички неща.
- vermar
- Нов потребител
Има много форми на разпореждане с недвижимо имущество.
Ако сте добри деца, обаче, трябва да защитите сигурността на родителите си и брат Ви да им предостави пожизнено ползване, за големия апартамент. В противен случай, един ден любимата съпруга на брат Ви може да ги изхвърли, а и съпругът Ви може да се окаже не дотам стока и да не иска да ги приеме в малкия апартамент, защото ще му се вижда много малък и ще каже, че ако Ви бяха определили големия навремето да ги приеме, ама сега.......
Отивайте при адвоката, без който не можете и помислете за спокойните старини на родителите си.
Ако сте добри деца, обаче, трябва да защитите сигурността на родителите си и брат Ви да им предостави пожизнено ползване, за големия апартамент. В противен случай, един ден любимата съпруга на брат Ви може да ги изхвърли, а и съпругът Ви може да се окаже не дотам стока и да не иска да ги приеме в малкия апартамент, защото ще му се вижда много малък и ще каже, че ако Ви бяха определили големия навремето да ги приеме, ама сега.......
Отивайте при адвоката, без който не можете и помислете за спокойните старини на родителите си.
- may_baych2002
- Потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|