начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

помогнете

Казуси за недвижими имоти

помогнете

Мнениеот nina_123 » 07 Ное 2007, 14:30

Здравейте,
регистрирах се във Вашия форум, защото имам проблем на който не успях да намеря решение досега и Вие сте последната ми надежда.
И така: Преди два месеца си купих жилище с надеждата, че като дългогодишен притежател на лихвоточки ще успея с парите от тях да си върна част от заемите за имота. Обаче изненада! Оказва се, че нотариуската при която изповядах сделката е пропуснала да включи в нотариалния акт, че сделката се сключва по ЗУЖВГ....и т.н. За да ми изплатят лихвоточките от общината искат да се издаде допълнителен НА, който да е поправка на първия-по скоро да е упоменато "заветното изречение". Нотариуската категорично ми отказа, но ми обясни, че имала клиенти които били също в мойто положение и намерили нейни колеги, които издавали поправки. Нали разбирате абсурдното положение в което попаднах звъннах на два - три нотариуса, които ми отказаха, но в София са много - не мога да безпокоя хората наред още повече, че сделката не е изповядана при тях. Та, ако някой може да ми помогне да намеря нотариус, който да свърши работа нака да ми пише на nina_stefanova@abv.bg
Предварително благодаря на Всички!
nina_123
Нов потребител

Мнениеот razli4na » 07 Ное 2007, 15:16

nina_123, то нотариуси в Сф- бол, ама поправка може да извърши само нотариусът, изповядал сделката. Ако той откаже, можете да атакувате отказа пред съответния окръжен съд в 7- дневен срок. Така че, съветът ми е да искате с писмена молба да се извърши поправката, за да можете да атакувате отказа.
Друг е въпросът дали исканото от Вас може да се отрази с поправка.
Очевидно не сте ползвали адвокат, но сега е наложително.
razli4na
Активен потребител

Назад към Имотни казуси