Здравейте. Проблема е следния. С решение на съда се отменя протоколно решение на Поземлена комисия , с което е отказано признаване на правото на възстановяване на собственоста.
Знам, че сте специалисти в материята, но за да ми стане ясно и на мен, с по-прости думи, Поземлената комисия не признава част от имотите. След заведено дело, съда решава , че тя не е права и признава собственоста на отказаните от ПК имоти като отменя нейното решение.
И тук идва проблема. След това решение, Поземлената комисия, решава да НЕ зачете решението на съда и част от въпросните имоти не са върнати и до ден днешен.
Понеже не се занимавам лично с този проблем, а нещата ги води майка ми, не знам точно как са протекли разговорите с ПК, но според нейните думи те са казали , че решението не ги интересува и да е доволна и на това което са върнали. Решението на съда е от доста време и съм напълно неориентиран към кого трябва да се обърна за да се решат нещата. Адвокат ли ми трябва, съдия-изпълнител ли?
Моля да ми помогнете със съвет, как трябва да се процедира.
Благодаря Ви предварително.
- Дата и час: 29 Ное 2024, 19:46 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Поземлена комисия НЕ зачита съдебно решение
|
|
5 мнения
• Страница 1 от 1
Влязлото в сила решение на съда е задължително за поземлената комисия.
Следва с препис от съдебното решение да подадете заявление в съответната ОСЗГ за възстановяване на признатата Ви собственост на земеелските земи.
Обърнете внимание на Началника на ОСЗГ,че за неизпълнение на съдебно решение се носи и наказателна отговорност.Пък да видим тогава
Следва с препис от съдебното решение да подадете заявление в съответната ОСЗГ за възстановяване на признатата Ви собственост на земеелските земи.
Обърнете внимание на Началника на ОСЗГ,че за неизпълнение на съдебно решение се носи и наказателна отговорност.Пък да видим тогава
- sarbijanac
- Активен потребител
Не губете време да се занимавате с поземлената комисия. Обьрнете се кьм адвокат, защото може би Ви предстои още дьлга борба докато Ви вьведат вьв владение на имота. Нищо чудно да последват дьлги сьдебни дела срещу някой друг собственик или владелец на сьщия имот.
Казусьт е с много вьпросителни,за да бьде решен в този форум. Има вече повече от 15 годишна сьдебна практика и адвокати с опит по такьв тип дела.
Успех!
Казусьт е с много вьпросителни,за да бьде решен в този форум. Има вече повече от 15 годишна сьдебна практика и адвокати с опит по такьв тип дела.
Успех!
- may_baych2002
- Потребител
Напълно съм съгласна и с двамата колеги, които са дали мения преди мен.Влязлото в сила решение на съда е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО за ОСЗГ и те са длъжни да го уважат, но все пак трябва да си наемете адвокат, който да Ви консултира и ако трябва да Ви представялва, понеже тези процедури свързани с въстановяване на собственост на поземлени имоти са дълги, сложни и изискват подготовка.Такива казуси са опетени, защото винаги има много заинтересовани страна, които да претендират, че имотите са нейни
Пожелвам Ви успех!!!
Пожелвам Ви успех!!!
- renka_82
- Потребител
5 мнения
• Страница 1 от 1
|
|