Моля , за компетентното ви мнение!
Сключила съм предварителен договор за покупка на имот с посредник агенция. Оказа се ,че те не са си свършили работата т.е не са проверили документите на продавача а аз им дадох капаро , а също и на продавача. След среща с продавача се оказа че и за него нищо не са свършили / сам си е събрал документите за сделка / питам ви за какво аз да му плащам комисионна като нищо не е свършил.И все пак имам ли законови основания да не му платя остатъка .Благодаря ви , че ви има !
- Дата и час: 02 Дек 2024, 01:26 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
задължения на купувача
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Благодаря ви , че се отзовахте.
харесахме си апартамент но предложен от агенция. Сключихме предварителен договор и дадохме капаро на продавачите и капаро на агенцията за посредническата услуга, като те ни казаха че документите на продавача са изрядни / т.е готови за сделка / има оценка , нот.акт скица , и пълномощно защото го продава майката на продавача.и ние си подадохме документи за кредит и когато всичко беше вече готво от наша страна се оказа че липсата документи / с изтекъл срок / липсат декларациите / за семейно положение и има още една / . Въпроса ми е мога ли да не платя останалата част от сумата която дължа на агенцията за услугата / защото в крайна сментка те ме подведоха /и може ли ако се договоря с продавачите да си финализираме сделката без да уведомим агенцията .Благодаря още веднъж
харесахме си апартамент но предложен от агенция. Сключихме предварителен договор и дадохме капаро на продавачите и капаро на агенцията за посредническата услуга, като те ни казаха че документите на продавача са изрядни / т.е готови за сделка / има оценка , нот.акт скица , и пълномощно защото го продава майката на продавача.и ние си подадохме документи за кредит и когато всичко беше вече готво от наша страна се оказа че липсата документи / с изтекъл срок / липсат декларациите / за семейно положение и има още една / . Въпроса ми е мога ли да не платя останалата част от сумата която дължа на агенцията за услугата / защото в крайна сментка те ме подведоха /и може ли ако се договоря с продавачите да си финализираме сделката без да уведомим агенцията .Благодаря още веднъж
- princesa
- Нов потребител
А подписахте ли договор с агенцията?Ако да , съдържанието му е съществено за отговор на въпроса ви?
Препоръчвам ви да посетите адвокат.Тук във форума може да ви дадем само най-общи насоки!
Препоръчвам ви да посетите адвокат.Тук във форума може да ви дадем само най-общи насоки!
- legenora
- Потребител
princesa написа:Благодаря ви , че се отзовахте.
На това ли му казвате "Неизрядни докумети"? 2 декларации?
Мисля, че въпроса Ви по-скоро трябва да е: Как да прецакам агенцията, на която трябва да платя за посредничеството?
Мъдър е не този, който много чете, а който извлича полза от четенето.
-
DEKAH - Активен потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|