Какъв текст трябва да съдържа декларацията за съгласие на собствениците от етажната собственост при усвояване на част от терасата към апартамент? Не съм юрист, затова моля ако е възможно да ме насочите в кой нормативен документ да прочета.
Предварително благодаря!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 18:32 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
съгласие на собственици от етажна собственост
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Абе Diksii, каква декларация, какви пет лева? Погледни във всеки един квартал в София, а предполагам, че така е навсякъде - 90 % от терасите са усвоени. Нали не си мислиш, че някой ще се занимава да ти иска съгласие от съседите. Ами ако случайно сте в лоши отношения с комшията отгоре, да речем, и ти му съобщиш, че от него зависи дали да си усвоиш терасата....нали се сещаш, че никога няма да го направиш. Усвоявай и да не ти пука. Само гледай да не вдигаш много шум...нали така....че най-много мразим някой да ми пробива, реже и чука на главата в събота и неделя...
- amateur
- Младши потребител
Така нареченото "усвояване" на тераса е уредено в ЗУТ. Законът не е от най-приятните за четене.
Защо така смятата, колега Това е законът, който винаги те изненадва с неотрити досега територии. Адвокати с 30 - годишен стаж по вещно или облигационно твърдят, че и до днес откриват нова нища в ЗС или ЗЗД, а какво остава за тези, които се занимават със ЗУТ. На питащия може да му е приятно да чете ЗУТ, и на мен ми е приятно да чета неща, които не се опитвам или не мога да разбера.
BTW, diksii, за остъкляване на тераси не се иска разрешение за строеж и процедурата е по-лека. Ако не можеш да си позволиш или не искаш адвокат, просто попитай в общината дали имат особени изисквания относно разрешаване ползването на "строежа", че във всяко село са си с особени разбирания.
- civilista
- Младши потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|