начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

Отказ от право на ползване

Казуси за недвижими имоти

Отказ от право на ползване

Мнениеот cha4kata » 22 Авг 2007, 17:08

юКолеги моля за мнения по следният казус: Имам сделка при която родителите имат право на ползване върху апартамента който е собственост на дъщеря им. Нотариус ме посъветва те да направят отказ от право на ползване под формата на декларация пред посланик и след това да го впишем тук! Те направиха декларация пред посланика на BG и след това я заверих при нотариус в България след което я вписх в Нотариата. Наближава време за изповядване, но нотариуса който ми даде този съвет не работи с банката кредитор и отидох при друг нотариус работещ с банката, но той не признава вписания документ?!? Какво да правя???
Благодаря !
cha4kata

Re: Отказ от право на ползване

Мнениеот pototot » 22 Авг 2007, 18:56

cha4kata написа:юКолеги моля за мнения по следният казус: Имам сделка при която родителите имат право на ползване върху апартамента който е собственост на дъщеря им. Нотариус ме посъветва те да направят отказ от право на ползване под формата на декларация пред посланик и след това да го впишем тук! Те направиха декларация пред посланика на BG и след това я заверих при нотариус в България след което я вписх в Нотариата. Наближава време за изповядване, но нотариуса който ми даде този съвет не работи с банката кредитор и отидох при друг нотариус работещ с банката, но той не признава вписания документ?!? Какво да правя???
Благодаря !

Правилно Ви е отказал вторият нотариус

Ако са BG граждани живеещи в чужбина то трябва Декларацията да се подпише от лице което има право на нотариални заверки (да притежава печат подобен на нотариусите) - Обикновено това е Консула на BG в сътветната страна. И това е достатъчно.

Декларазията трябва да е подписана ЛИЧНО от оторизираното лице (обикновено Консула). Някои Консули практикуват техен подчинен да подписва Документа с запетайка пред подписа, което не се признава от българските Нотариуси.
Последна промяна pototot на 22 Авг 2007, 21:45, променена общо 2 пъти
pototot
Нов потребител

Мнениеот sluncho » 22 Авг 2007, 20:49

Ами нотариалната заверка следва да се направи от посланика на БГ чужбина, не само да се изготви и подпише там..., а от Вашето изявление ставя ясно, че само са я подписали, но не и заверили в чужбина, а това сте направили Вие тук, което не е достатъчно и с право са Ви отказали! Освен това ще Ви трябва оригинал от декларацията с отбелязване на вписването да представите пред нотариуса, а не нотариално да заверите просто подписана декларация, която...кой пък Ви я вписа ???? :x :shock: :?:
sluncho
Младши потребител

Назад към Имотни казуси