начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

проблем с домашни любимци

Казуси за недвижими имоти

проблем с домашни любимци

Мнениеот spaceman » 01 Авг 2007, 14:54

Живея в двуетажна къща. На първия етаж съм аз с дядо ми, а на втория - вуйчо ми //син на дядото/ и жена му. Дворът на къщата не е разделен и е обща собственост. До момента не съм предявявала претенции по отношение на стопанисването на двора. НО! Преди седмица под прозореца на хола и спалнята ми се загради половината двор, за да се отглеждат пуйки, кокошки и зайци. Отделно в двора има куче, което започнаха да пускат да се разхожда необезпокоявано в двора. Имам 10-месечно бебе и помолих кучето да не се пуска. Изненадата ми беше голяма, но днес кучето отново е пуснато. То не е обезпаразитено и ваксинирано. Въпросът ми е, мога ли, ако отново последва отказ да се връзва кучето, да предявя някаква жалба? Също така - по отношение на останалите животни - има ли законова разпоредба, която да регламентира отглеждането им и искане на съгласие от съсобственика?
Благодаря!
spaceman
Младши потребител

Мнениеот brianna » 01 Авг 2007, 15:10

Депозирайте жалба в Общината.
brianna
Младши потребител

Мнениеот georgi07 » 02 Авг 2007, 17:06

Към Бриана:ако не не можете да помогнете на човека, или пък не искате не е нужно да участвате в темата.
Ако от общината не направят нищо тогава какво?Ще кършите китки и ще мънкате нещо от сорта "ами...съжалявам...нищо не може да се направи..." ли?
georgi07
Потребител

Мнениеот donna » 05 Авг 2007, 22:36

Първо желателно е да си разделите ползването на двора , второ вижте общината има ли издадена НАРЕДБА за придобиване, притежаване и отглеждане на домашни животни . Тия животни следва да се отглеждат в условия отговарящи на зоотехническите и ветеринарномедицинските мероприятия, които осигуряват нормалното анатомично и физиологично развитие, протичане на продуктивния процес при селскостопанските животни .
После вие сте съсобственици и не може другия съсобсвеник без ваше съгласие да отглежда ССЖ. Можете да се обърнете и към съответния ветеринарво медицинска служба/РВМС/ с жалба.
donna
Старши потребител

Назад към Имотни казуси