начало

Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ Адвокатка е била задържана, докато защитава ЧСИ

търг на къща...

Казуси за недвижими имоти

търг на къща...

Мнениеот manuf » 03 Авг 2007, 18:50

Здравейте,

можете ли да ми кажете,ако една къща не може да се раздели между наследниците,защото имотът е неделим,а единият наследник иска да му се наплати дела,държавата да я обяви на търг?Интересува ме и още нещо,когато вещото лице прави оценка на къщата по каква цена се определя стойността на имота-по пазарна или по държавна цена?
manuf
Нов потребител

Мнениеот manuf » 03 Авг 2007, 21:23

положението не е розово,а и нямам вяря на адвоката от града ми,защото е само един и всеки ходи при него,затова питам все тук,а и си нямам грам понятие от такива въпроси. става въпрос за същата къща,стигна се до подялба,но наследници сме аз,майка,брат ми и чичо ми.той има 1/4 и иска да се раздели къщата,да се оцени и след това да му наплатим дела.но къщата е такава,че не може да се дели,просто няма как да бъде разделена,не отговаря на изискванията. той не живее при нас,има си къща и никога не дал и една стотинка за нашата къща,но си плаща данъка на своята част.кажете ми какво следва в една такава ситуация,може ли да се стигне до това,че държавата да обяви къщата на търг,ако с него не се разберем доброволно за цената на дяла му.
manuf
Нов потребител

Назад към Имотни казуси