Здравейте,
Проблемът е следния: След смъртта на свекър ми освен апартамента, който се водеше на негово име и на името на свекърва ми, съпругът ми и майка му закупиха още един, но го писаха на нейно име (вероятно заради мен). Това като уточнение, едва ли има значение. Сега след като баща му почина преди няколко години, съпругът ми и майка му обтегнаха доста отношенията си, той си поиска собствеността,която му се полага, но тя му я дари с право на ползване - дари му и двата апартамента (от първия той така или иначе има част наследена от баща му) . Работата е там, че вече е невъзможно да живеем с нея. Въпросът ми е: има ли начин ние да отидем да живеем в другия апартамент без нейно съгласие и ако има - какъв е той.
Благодаря ви предварително!
- Дата и час: 29 Ное 2024, 15:36 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Дарение с право на ползване
|
|
6 мнения
• Страница 1 от 1
Правото на ползване затова и се нарича така, защото дава право на ползвателят да ползва веща. В този случай , собственикът може да се ползва от нея , само ако ползвателят го допусне. И тъй като ползването е учредено по всяка вероятност безвъзмездно , няма право и на обезщетение за лишаването от възможността да я ползва като собственик.
В първият апартамент обаче, този който е наследствен от бащата , съпругът ви обаче е станал собственик със смъртта на баща си. Така,че там той има право да ползва апартамента , съобразно наследствения си дял, ако ли не- има право на обезщетение.
Обърнете се към съда за разпределяне реалното ползване на апартамента.
А свекърва Ви в кой от апартаментите живее?
В първият апартамент обаче, този който е наследствен от бащата , съпругът ви обаче е станал собственик със смъртта на баща си. Така,че там той има право да ползва апартамента , съобразно наследствения си дял, ако ли не- има право на обезщетение.
Обърнете се към съда за разпределяне реалното ползване на апартамента.
А свекърва Ви в кой от апартаментите живее?
- sunrise
- Активен потребител
В момента всички живеем в първия, т.е. където и съпругът ми има собственост, наследена от баща му. Проблемът е, че свекърва ми го набеждава дори и във физическо насилие, което не е истина, тъй като за конкретния случай за който тя говори пред роднини и познати , аз бях там и освен викове и крясъци други не е имало. Искаме да се отделим докато не е измислила още някоя клевета и да ни вкара в несъществуващи неприятности. И понеже си мисля,че може да има и някакви психически отклонения, това би ли имало някакво значение?
- flo78
- Нов потребител
6 мнения
• Страница 1 от 1
|
|