начало

МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация МВР трябва да доказва, че събира само при „абсолютна необходимост“ ДНК и отпечатъци за полицейска регистрация

Може ли тези документи да удостоверяват собственост ?

Казуси за недвижими имоти

Може ли тези документи да удостоверяват собственост ?

Мнениеот qwe11987 » 21 Юли 2007, 22:42

Здравейте ! Предварително благодаря за всички мнения !
Баща ми притежава наследствен имот от дядо ми . През 2004 г. го заяви за връщане в ОСЗГ , но по време на процедурата общината реши , че ще влезе в регулация и кмета издаде заповед за одобряване на ПУП , ПР и ПЗ . В последствие тази заповед беше обжалвана / на 2 инстанции :roll: , няма да изпадам в подробности защо е обжалвана , тъй като това не е питането ми / , като в крайна сметка ПУП , ПР и ПЗ за имота на баща ми остана в сила .
Сега освен със скица ,издадена за имота , данъчна оценка и едно завещание , баща ми не разполага с други док. за собственост . Много ме притеснява тази незавършена процедура с ОСЗГ . Има ли повод за притеснение ?
qwe11987
Нов потребител

Мнениеот ivalina » 21 Юли 2007, 23:05

След като имота е бил заявен за възтановяване, нямало ли е дела? Ако е нямало трябва да имате решение на ПК на съответната община, че имота ви е бил възтановен.Дайте повече информация, как точно са се стекли нещата.
ivalina
Младши потребител

Мнениеот qwe11987 » 21 Юли 2007, 23:58

Огромно благодаря за бързите отговори.
Проблема е , че той / баща ми / е прекратил процедурата или пък незнайно защо повече не се е занимавал , т. е. с една дума помислил си , че щом имота му е вече урегулиран - не му трябва това решение от ПК . Докато той се занимавал с процедурата по издаването на това решение от ПК , имота му влязъл в регулация и му дали да подпише заповедта на кмета за /парцела вече / той си помислил , че решението от ПК не му е нужно и спрял да се занимава . Спрял е и по друга причина - че вече " парцела " му беше предмет на друго дело - пред ОС а после и пред ВАС , но спорът никога не е бил собствеността , а някакви неуредици относно разположенията на парцелите и т. н.
И пред двата съда си имаше много добри адвокати . И двата съда не оспориха правото му на собственост и не потърсиха това решение на ПК . Нито пък никой адвокат не го попита за него . За това
се чудя дали е толкова важно това решение на ПК или може и без него ,ако баща ми реши един ден да продаде парцела .
qwe11987
Нов потребител

Мнениеот qwe11987 » 22 Юли 2007, 14:17

БЛАГОДАРЯ МНОГО !!!

Дадохте ми много ценна информация . Незнанието не оправдава / както някой беше написал / и заблудата на баща ми / бездействието му по-точно / сигурно щеше да има последици !

БЛАГОДАРЯ още веднъж !
qwe11987
Нов потребител

Мнениеот ivalina » 22 Юли 2007, 15:32

Най- добре отидете до съответната община и се по заинтересувайте. Не е казано , че щом вие нямате решение на ПК няма такова в общината. Така , че желая Ви успех, защото делата по чл.11 вече приключиха, срока беше до 12 май.
ivalina
Младши потребител

Назад към Имотни казуси