начало

ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система ГЕРБ сезира Конституционния съд за мандата на ВСС и избора на тримата големи в съдебната система

участие на недееспособен в делба на зем.земя

Казуси за недвижими имоти

участие на недееспособен в делба на зем.земя

Мнениеот krrasiii » 11 Юни 2007, 14:01

Здравейте колеги,
Аз и още четирима роднини сме наследници на зем.земя ,тъй като някои от тях искат да я продадем а други не , решихме да сключим договор за доброволна делба.Единият от тях обаче е под пълно запрещение , настойник е майка му, за извършване на делбата е необходимо да има разрешение от райония съд , тя да участва вместо него.Въпроса ми е :[u]при подаване на Молбата за даване на това разрешение достатъчно ли е само общо да се опишат имотите които ще се делят или трябва да представим проекта на договора за доброволна делба за да го одобри РСъд[/u] и какво друго трябва да приложим към молбата освен Решението за поставяне под пълно запрещение на съда ,Удостоверение от Общ.съвет за назначаване на настойник.
Таксата по т.8-10лв или по т.19 - 2лв. е от Тарифата..
Ще ви бъда благодарна ако ми отговорите.
krrasiii
Нов потребител

Мнениеот tessa » 11 Юни 2007, 17:09

Друго не мисля, че трябва да прилагате, таксата е 2лв. и в молбата трябва да вкарате проекта за делба, за да е видно кой какво ще получи, така че недееспособния да не е ощетен и за да може точно по този начин да бъде одобрена делбата. Носете проекта и на дискета, защото ако са повече имотите и дежурният съдия леко го мързи, ще Ви поиска такава, за да си улесни писането.
Аватар
tessa
Потребител

Назад към Имотни казуси