начало

Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“ Прокуратурата е осъдена да плати 60 000 лева заради нежеланието да намери виновните за срутената сграда на „Алабин“

И аз съм го закъсала с едни наематели, нямам думи

Казуси за недвижими имоти

Мнениеот Keranova » 21 Мар 2007, 09:57

nqgol написа::) :D :oops:

nqgol, благодаря за разяснението. Гинеколожка съм. Имаш ли някъква нужда?
Ако можеш да дадеш на някого нещо от което има нужда, а на теб в същото време нищо не ти коства, дай му! Животът е красив, когато си правим услуги един други му.....
Keranova
Младши потребител

Мнениеот herostat » 22 Мар 2007, 15:04

По записа на заповед:
1. Там където пише на предявяване-вместо него падеж еди-коя си дата!
2. Сумата да се пише цифром и словом!
3.Падежът на паричното задължение е на и се пише датата на пдежа, която е написана горе на записа!
4. Нека подписа да е с нотариална заверка-т.е. длъжника(и издател на зап.заповед, се подписва пред нотариус!

Ако има неясно питай! Може и да знам! :shock:
herostat
Потребител

Мнениеот herostat » 22 Мар 2007, 15:10

Не е кой знае колко гениален предишния пост, че да го пускам 2 пъти!
Ама повторението е майка на .....затъпяването....Така, че не го четете второто!.... :lol:
herostat
Потребител

Мнениеот Keranova » 22 Мар 2007, 22:17

herostat написа:По записа на заповед:
3.Падежът на паричното задължение е на и се пише датата на пдежа, която е написана горе на записа!
4. Нека подписа да е с нотариална заверка-т.е. длъжника(и издател на зап.заповед, се подписва пред нотариус!

Благодаря ти herostat! Направих корекциите, които ми препоръча
Според warbaby не е необходимо подписа да бъде поставен пред нотариус, а според теб трябва да го заведа да се подпише там. Кое от двете? И още нещо. Като попълвам тази бланка, там където пише с постоянен адрес (гр.София.....), става дума за постоянния адрес по лична карта, а не на този който живее в момента, понеже двата адреса са различни, нали?
Мерси!
Лека вечер!
Ако можеш да дадеш на някого нещо от което има нужда, а на теб в същото време нищо не ти коства, дай му! Животът е красив, когато си правим услуги един други му.....
Keranova
Младши потребител

Мнениеот zlati5509 » 23 Мар 2007, 00:18

и още 1 мнение.депозит за 1 или 2 месеца напред и грижите ти доста ще намалеят.
п.с. имаш лично
zlati5509
Нов потребител

Мнениеот herostat » 23 Мар 2007, 17:38

Keranova написа:
herostat написа:По записа на заповед:

Благодаря ти herostat! Направих корекциите, които ми препоръча
Според warbaby не е необходимо подписа да бъде поставен пред нотариус, а според теб трябва да го заведа да се подпише там. Кое от двете? И още нещо. Като попълвам тази бланка, там където пише с постоянен адрес (гр.София.....), става дума за постоянния адрес по лична карта, а не на този който живее в момента, понеже двата адреса са различни, нали?
Мерси!
Лека вечер!

Разбира се, че може да го подпише и не пред нотариус...Когато обаче подписа е положен пред нотариус гарантира, че този подпис е положен от него пред този нотариус...И ако той го оспори това нещо, в един процес (дело) той ще трябва да доказва, че не е така...Това променя доказателствената тежест(но това е твърде ....как да кажа, много задълбаване, но е важно), т.е. той доказва-имаш още един коз в ръкава...
Съжалявам, не можах по-простичко и най-близо до професионалното(точно) мнение да го напиша! Дано да си разбрала!Питай!
Абе заведи го ако можеш... :)
...За дъжда: Всеки разбира, така както вижда света от собствената си камбанария...
Поздрави!
herostat
Потребител

Мнениеот herostat » 23 Мар 2007, 17:52

...Забравих-постоянният адрес е този, който му е по лична карта!Правилно си разбрала...
herostat
Потребител

Мнениеот herostat » 23 Мар 2007, 18:40

Струва ми се че на warbaby бланката е по-добра! Това е така поради факта, че е конкретно за случая! Не е необходимо предявяване, затова съм предложил в този смисъл корекции! Предявяването само ще усложни! Ако има предявяване, падежа трябва да е на определна дата след предявяване...Нещо от което няма нужда поради:
1. Усложняване което не е необходимо и същият ефект се постига с корекцията предложена от мен по-горе!
2. Предявяването може да се оспори, че не му е предяввено! Затова пак ще е необходима нот. заверка на подписите което е нови пари(макар и само три лева)!Но те са ненужни и може да се избегне като се направи както е по първия образец с леки корекции!
3. Освен това трябва да се съхраняват много съвестно два(записът и предявяването) документа, вместо един!
Дребни съображения, но все пак...това е правото-малките камъчета най-често ни обръщат колата...
herostat
Потребител

Мнениеот Keranova » 23 Мар 2007, 20:49

Здравейте Приятели,
Утре имам среща с Наемателя. Ако сутринта платя парното с мои пари и му дам да разпише този образец по-долу без Нотариална заверка, става ли? Имам в предвид, че обещава до края на месеца да плати задълженията към Топлофикация, както ми е обещал. Аз мога да му кажа, че съм платила задълженията му, понеже ми трябва бърз кредит и да ми подпише. Та това е образеца без нотариално заверяване. Има ли сила?

З А П И С Н А З А П О В Е Д

Без протест и без разноски
За сумата : 411.00 лева.
Падеж: 31.03.2007

Днес, .24.03.2007 г., в гр. София, община ...........????.................., област ??????......................, ул. .....????................................................................., № ..........., ет. .........., България,
XXXXXXXX, ЕГН: XXXXXXX, лична карта № XXXXXXXXX, издадена на 0XXXXXX... г. от МВР – гр. София, с постоянен адрес гр. София, /не известен по лична карта/, като Издател на настоящия Запис на заповед, неотменимо и безусловно се задължавам, без протест и разноски, без никакви възражения и без такси и удръжки от какъвто и да било характер, срещу представянето на този Запис на заповед да заплатя на поемателя – Ива Иванова Керанова, ЕГН XXXXXXXX, лична карта № XXXXXXX, издадена на 01.04.2000 г. от МВР – гр. София, сумата: 411.00, (Четеристотин и единадесет) лева.

Падежът на паричното задължение е на 31.03.20007...............................................................................
Сумата е платима на датата на падежа на настоящия запис на заповед по банковата сметка на поемателя: (моята, нали?) № ....XXXXXX........, БИН ..XXXXX.................., банков код, Банка, ДСК , гр.София

Дата на издаване: 24.03.2007

Място на издаване: гр. София

Издател: “ДЛЪЖНИКА.”

Подпис на издателя: .../на длъжника/

PS. остава да попълня адреса му по лична карта. Става ли допълнително с химикал, като преди това съм напечатала на компютъра останалите данни. Идеята ми добра ли е, след като само ще му покажа квитанцията за платено парно и ще му я дам след като ми преведе парите?
Благодаря!
Ива
Keranova
Младши потребител

Мнениеот mitko6 » 23 Мар 2007, 21:11

[quote="Keranova"]неотменимо и безусловно се задължавам, без протест и разноски/quote]
Ето, един безупречен пример как менителничните ефекти не се познават от юристите, а камоли от неюристите. ЗЗ не може да бъде отменяем, за да се поема неотменимо задължение! А пък клаузата "без протест" и "без разноски" е с идентично съдържание! Но на кого му пука, нали се лее слово в ЗЗ! Но "не си виновна ти", а "сламката", от която си почерпила опит. Дано не попаднеш на друга, в която пише - аджеба защо се издава този ЗЗ - напр. като обезпечение на задължение по договор за наем, че задължението в менителницата от "бузусловно" току станало "условно", а ЗЗ недействителен. :wink:
mitko6
Потребител

Мнениеот portokal » 23 Мар 2007, 21:18

Е, тая бланка вероятно е писана от юрист. 8)
Пък и много хора обичат да трупат излишни думи. Не пречи. :wink:
Аватар
portokal
Старши потребител

Мнениеот Keranova » 23 Мар 2007, 22:24

Извинете ме добропожелятели и бъдещи приятели. Не съм ли ясна?
Утре се срещам с Наемателя и той ще ми каже, че има финансови затруднения и затова не плаща. Аз пък мисля да платя поне парното и да му дам да подпише разписка, която НЕ е Нотариално заверене, а в същто време да има силата на документ с който да го съдя. Дайте моля Ви точна бланка за случая, която Той да подпише без свидетели или Нотариуси и да има юридическа стойност (ако има такава форма).
Благодаря Ви!
Ива
Keranova
Младши потребител

Мнениеот kontrol » 24 Мар 2007, 04:50

Просто има "плеоназъм" в бланката, не е грешна.
А за допълването: още по-добре е той да си впише данните собственоръчно, особено ако няма да ходите пред нотариус.
Горното представлява потенциално грешно становище. Консултирайте адвокат, ако искате сигурност и юридическа отговорност при защитата на правата Ви.
kontrol
Активен потребител

Мнениеот mitko6 » 24 Мар 2007, 17:27

Така е, бланката не е грешна, но е досадно лексикално претрупана, както се казва с "етимологични изрази" :D
mitko6
Потребител

Мнениеот Keranova » 24 Мар 2007, 21:07

Благодаря на всички Ви!
Бяхте ми от полза!
Керанова
Keranova
Младши потребител

Мнениеот herostat » 26 Мар 2007, 14:18

Керанова, може да я подпише без нотариус! Но това, което ще пишете на ръка нека той да го напише и то четливо! Нека да си напише и собственоръчно името и да се подпише! Това е по-голяма гаранция ако се прави експертиза на почерка(която сега забравих как се казваше)! Друга бланка не ти трябва тази е точно такава каквато искаш! Нека я подпише! Ама май нема да стане! Той просто те разиграва! Това ти е необходимия документ! АКо го навиеш да подпише явно си наистина убедителна...или как се казваше... готина... :wink:
herostat
Потребител

Мнениеот ciara » 27 Мар 2007, 16:09

Zdravei, Keranova
Az ne se valnuvam ot,,goteni mazki",obache se draznja ot nahalni naemateli.Vav Foruma minalata god. imashe tema,,Kak da izgoinja naglite si naemateli":Ako ja namerish, procheti ja.Zaklüchenieto, do koeto ste stignesh e, che s nisto ne mojesh da gi nakarash da si platiat.I da gi izgonish po zakonen nachin ne mojesh,Nameri dvama ,,prijateli" da gi posavetvat vednaga da si izliazat - pone da ne ti pravjat poveche razhodi.
Za not pokana - vseki notarius raboti s prizovkarki.Uredi taka, che da otidat dve zaedno - ednata e svidetel.Togava, dori i naemateliat da otkaje da ja prieme, pokanata se vodi vrachena.
,,Naglite naemateli" ot predishnata tema bjaha izgoneni - po nachina, za koito te posavetvah.
Pojalavam ti uspeh.
ciara
Младши потребител

Мнениеот nqgol » 29 Мар 2007, 20:37

Иве,какво стана бе?Разписа ли ти ЗЗ?Нищо не казваш..... :oops:
nqgol
Потребител

Аз съм Хубава Най-хубавата

Мнениеот kinshasa » 20 Апр 2007, 00:36

nqgol написа:Иве,какво стана бе?Разписа ли ти ЗЗ?Нищо не казваш..... :oops:

Ех какви сте ми лизачи, ако не беше написала хубава бяхте я отрязали. Това е мъж с голям шланг, и ви нареди сладко сладко.
Аиде и умната, ако не Русата. :lol: :twisted:
kinshasa
Потребител

Предишна

Назад към Имотни казуси