начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Какви разрешения ми трябват да си остъкля балкона?

Казуси за недвижими имоти

Какви разрешения ми трябват да си остъкля балкона?

Мнениеот keith_flint69 » 20 Фев 2007, 13:33

Кажете колеги - и ако не съм ги имал, когато съм го направил, какво може да се направи?
keith_flint69
Потребител

Мнениеот friend28 » 20 Фев 2007, 17:37

чл.147 ал.1 т.12 ЗУТ: становище от правоспособен конструктор / без проект / и после стр.разрешение - освен ако обекта не е към първостепенната улична мрежа. Правите становището, подавате молба за стр.разрешение в общината и се надявате, че преди да издадат стр.разрешение, няма да дойдат на проверка. /
friend28
Потребител

Re: Какви разрешения ми трябват да си остъкля балкона?

Мнениеот Katincharov » 21 Фев 2007, 14:42

keith_flint69 написа:Кажете колеги - и ако не съм ги имал, когато съм го направил, какво може да се направи?

За остъкляване на балкон не ти трябват НИКАКВИ разрешения. На днешно време всеки си прави каквото си иска. Зидане, остъкляване, слагане на изолация. И никой няма да ти направи забележка понеже се страхува, че ще го пребиеш или изпратиш друг да свърши тази работа.
Времената са други...
Katincharov
Младши потребител

Мнениеот georgi07 » 21 Фев 2007, 16:07

Колегата Френд28 е напълно прав.Ако балконът е към първостепенна улична мрежа е необходимо разрешение за строеж.Вярно, че в повечето случаи възложителят не разполага с такова и вероятно никога никой няма да му иска, но при една евентуална жалба от "доброжелателни" съседи ще дойдат едни мили хора от отдел "Незаконно строителство" към общината и тогава става интересно.
georgi07
Потребител

Назад към Имотни казуси