начало

Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС Първо заседание на ВСС: Няма кандидати за председател на ВАС

Питане за Регистрация на търговски обект?

Казуси за недвижими имоти

Питане за Регистрация на търговски обект?

Мнениеот spritee » 12 Фев 2007, 21:47

Здравейте,
Имам нужда от вашата помощ!
Ще обесня накратко за какво става дума.
Взел съм търговско помещение под наем, договора които съм сключил със собственика е за една година.Аз и собственика сме физически лица.
Искам да го дам за временно ползване без парични облаги на мои познат които иска да го направи магазин за промишлени стоки но за регистрацията като търговски обект в общината се изисква договор за наем на помещението.
Договора за наем е междо мен и собственика...
Как може да се регистрира като търговски обект при това положение?
Мога ли да преотдам под наем обекта ? В договора няма клауза която да не го позволява.
Имали друг начин ... ..
Много ще се радвам на съветите Ви!
spritee
Нов потребител

Мнениеот viktor79 » 13 Фев 2007, 09:22

Здр. смятам че щом няма изрична забрана с клауза в договора за наем ,за пренаемане на обекта, не е проблем да го отдатете под наем на третото лице в случая ще бъде пренаемател.Така мисля!
Но в договора Ви има ли клауза която да упоменава кака да се използва обекта на договора пък, дали може предмета на договора да се използва за магазин.

УСПЕХ!
"PANTA REI"
viktor79
Потребител

Мнениеот marter » 13 Фев 2007, 09:59

И аз съм на същото мнение :oops: . Но, при положение, че има изрична забрана за преотдаване - има и "вратичка" в закона, т. е. давате 50% от фирмения дял на човека, на който искате да дадете под наем помещението :wink: (, т. е. нещо като съдружници) :shock: .
marter
Потребител

Назад към Имотни казуси