- Дата и час: 29 Ное 2024, 05:01 • Часовете са според зоната UTC + 2 часа [ DST ]
Как да блокирам разваляне на ДИГ
|
|
4 мнения
• Страница 1 от 1
Как да блокирам разваляне на ДИГ
искам да помоля някой да ми каже как да блокирам прекъсване на договор за прехвърлане на имот срещу гледане.свекър ми прехвърли къщата си преди 10 години с условие срещу гледане.подал е молба до съда за разваляне на договора а съпруга ми молба за развод.мога ли да спра развалянето на договора и как.нямам пари за адвокат.стига да знам как да го направя сама ще пусна в съда.но как/какво да напиша в исковата молба за да блокирам развалянето на договора.когато свекър ми прехвърли имота ,къщата беше паянтова с гредоред.има държавна оценка за това.след това аз правех ремонти и подобрение много..с бетон и разширение и т.н.мога ли да спра развалянето на договора и как да го направя
- Hariet
- Нов потребител
Във всички случаи ще ви трябва адвокат. Сама нищо не можете да направите / за съжаление/ не познавате законите и няма да се защитите адекватно. Свекър Ви има право да развали договора / и съм сигурна , че адвокатът му ще "докаже това " / . Съпругът Ви също има право да се разведе , но тук вече и Вие трябва да се "включите" с Вашият адвокат , който да защити Вашите интереси / а те явно не са малозначителни. Като се има предвид подобренията които твърдите че сте направили и които има голям шанс да изгубите ако се изправите сама с/у защтитника на съпруга и свекър Ви , най - чистосърдечно Ви съветвам да си наемете адвокат. "Претеглете" стойността на това , което може да изгубите и стойността на разходите Ви за адекватната му защита , и тогава преценете ..... какво да правите
- divain
- Потребител
Здравейте.Не искам да ви отчайвам но този вид договор за прехвърляне на имот срещу гледане и издръжка може винаги да бъде развален от страна на прехвърлителя поради неизпълнение на задължение от ваша страна.Иди че доказвай ,че си хранил,обличал,плащал сметки и тн.Единствения начин е да наемете адвокат и да искате обещетение за разноските и подобренията,които вие лично сама и със свои средства сте направила.Успех!
- stani76
- Младши потребител
За да противопоставите адекватно възражение на иска за разваляне на договора, единствения ви начин е да предложите издръжка в пари на свекъра си с писмена покана и да започнете да я изпращате. Пстарайте се също да си осигурите свидетели, че сте го гледали. Въпреки това колегата е прав - съдът ще развали договора, щом свекъра ви не иска да го гледате.
По отношение на съдебния процес не можете да го спрете, освен по взаимно съгласие на всички страни. Може единствено да отложите първото заседание с представяне на уважителни причини, напр. заболяване
По отношение на съдебния процес не можете да го спрете, освен по взаимно съгласие на всички страни. Може единствено да отложите първото заседание с представяне на уважителни причини, напр. заболяване
- tedi_2
- Потребител
4 мнения
• Страница 1 от 1
|
|